Roerei uit de Oven: Hét Ultieme Ontbijtgerecht voor Luie Zondagochtenden

Roerei uit de Oven: Hét Ultieme Ontbijtgerecht voor Luie Zondagochtenden

Essentiële Informatie:

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Oventijd: 16-20 minuten

Totale tijd: 20-25 minuten

Porties: 4-6 personen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk

Dichtbij shot van handen die voorzichtig eieren en room in een grote glazen kom kloppen, met ochtendzonlicht dat door een keukenraam straalt. Verse bieslook en gesmolten boter zichtbaar in de buurt, wat een warme en uitnodigende ontbijtsetting creëert met zachte natuurlijke verlichting.

Benodigdheden:
  • Ovenschaal
  • Garde of handmixer
  • Bakborstel
  • Houten lepel
Ingrediënten:
  • 10 middelgrote eieren
  • 300 ml slagroom
  • 50 g gesmolten boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook (optioneel)
Bereidingsmethode:
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Vet de ovenschaal royaal in met boter of olie.
  3. Klop de eieren los met room, zout en peper tot een glad mengsel.
  4. Voeg indien gewenst fijngesneden bieslook toe.
  5. Giet het eimengsel in de ingevette ovenschaal.
  6. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
  7. Roer het ei voorzichtig door met een houten lepel.
  8. Bak nog eens 6-8 minuten tot het ei net gestold is.

Bovenaanzicht van een rustieke keramische ovenschaal met luchtige roerei, gegarneerd met verse chives, omringd door kruiden en boter op een houten ontbijttafel in gouden ochtendlicht.

Pro Tips:
  • Roer regelmatig voor een romige structuur
  • Niet te lang bakken om uitdrogen te voorkomen
  • Serveer direct voor de beste smaak
Variaties:
  • Mediterraans: voeg spinazie en feta toe
  • Italiaans: tomaat en mozzarella
  • Klassiek: gerookte zalm en bieslook
Bewaren:
  • Maximaal 2 dagen in de koelkast
  • Opwarmen op lage temperatuur
  • Afdekken met folie voorkomt uitdrogen
Voedingswaarde (per portie):

Eiwitten: 12g

Vetten: 22g

Koolhydraten: 2g

Veel Gestelde Vragen:

Q: Kan ik het recept lactosevrij maken?

A: Vervang room door amandelmelk of kokosroom.

Q: Hoe voorkom ik klonterig ei?

A: Roer regelmatig en gebruik een lage oventemperatuur.

Extra Tip: Perfect voor brunch, makkelijk te schalen voor grotere groepen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven