Heerlijke Pannenkoeken van Kokosmeel: Glutenvrij en Gezond Ontbijt

Snel Overzicht

Bereidingstijd: 5-10 minuten

Kooktijd: 15-20 minuten

Totale tijd: 20-30 minuten

Porties: 6-8 kleine of 3-4 grote pannenkoeken

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch

Waarom Kokosmeel Pannenkoeken?

Zoek je een gezond ontbijtalternatief dat lekker én verantwoord is? Deze kokosmeel pannenkoeken zijn jouw redding!

Warme keukenscène met gouden ochtendlicht op een houten werkblad, met kokosmeel, verse eieren, plantaardige melk, gesmolten kokosolie, honingpot en bakpoeder, omringd door zachte schaduwen en natuurtexturen.

Benodigde Keukenspullen

Pro Tip

Een keukenmachine maakt het mengen nóg makkelijker!

Ingrediënten

Basis Ingrediënten
  • 50 g kokosmeel
  • 3 eieren
  • 120 ml plantaardige melk
  • 30 g gesmolten kokosolie
  • 1 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zeezout
Optionele Extra’s
  • Vanille-extract
  • Kaneel
  • Verse bosbessen
  • Pure chocolade

Bereidingsmethode

  1. Klop eieren los met melk
  2. Voeg gesmolten kokosolie en honing toe
  3. Meng kokosmeel, bakpoeder en zout apart
  4. Combineer natte en droge ingrediënten
  5. Roer tot glad beslag
  6. Verhit pan met beetje olie
  7. Schep beslag in pan
  8. Bak 2-3 minuten per kant
  9. Serveer met je favoriete topping!

Cinematische close-up van een gouden bruine pannenkoek die in een zwarte anti-aanbak pan wordt gebakken, met stijgende stoom en borrelend beslag aan de randen, verlicht door warme tonen in een gezellige keukensfeer.

Handige Tips

  • Let op: Kokosmeel absorbeert veel vocht
  • Gebruik laag tot middelhoog vuur
  • Beslag direct gebruiken na mengen
  • Extra vloeistof toevoegen indien te dik

Variaties

  • Banaan-kokos versie
  • Vegan optie met lijnzaad-‘ei’
  • Hartige versie met kruiden
  • Koolhydraatarm zonder fruit

Bewaren

  • Koel afgesloten: 2 dagen
  • Invriezen: max 1 maand
  • Opwarmen: laag vuur of 150°C in oven

Voedingsvoordelen

  • Glutenvrij
  • Rijk aan vezels
  • Relatief eiwitrijk
  • Gezonde vetten
  • Laag in koolhydraten
Waarschuwing

Let op mogelijke kokos-allergie!

Veel Gestelde Vragen

Kan ik gewoon meel gebruiken?
Nee, kokosmeel heeft heel andere eigenschappen dan tarwemeel.

Zijn deze pannenkoeken echt gezond?
Absoluut! Veel gezonder dan traditionele pannenkoeken.

Hoe krijg ik ze luchtig?
Klop de eieren goed en gebruik verse bakpoeder.

Smakelijk eten! 🥞

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven