Koolhydraatarme Worstenbroodjes: Hét Ultieme Low-Carb Snackrecept

Essentiële Info

Bereidingstijd: 45-60 minuten

Porties: 8-12 stuks

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Koolhydraatarm, Keto, Glutenvrij

Benodigdheden

Keukengerei:
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Oven
Ingrediënten

Deeg:

  • 340g geraspte mozzarella
  • 170g amandelmeel
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Vulling:

  • 500g half-om-half gehakt
  • Kruiden naar keuze
  • Optioneel: sesamzaad

Bereidingsmethode

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt mozzarella met roomkaas au bain-marie
  3. Meng amandelmeel, gesmolten kaas en eieren tot een glad deeg
  4. Kruid het gehakt met naar smaak
  5. Rol het deeg uit tussen twee bakpapiervellen
  6. Verdeel gehakt in worstjes, wikkel in deegplakjes
  7. Bestrijk met losgeklopt ei, bestrooi met sesamzaad
  8. Bak 15-20 minuten goudbruin

Close-up of hands mixing glossy fathead dough with melted mozzarella and cream cheese on a rustic wooden surface, illuminated by soft natural light. Almond flour is being incorporated in a Dutch-style kitchen with traditional blue tiles in the background.

Pro Tips

  • Deeg te nat? Voeg extra amandelmeel toe
  • Bewaren: 3 dagen in koelkast
  • Invriezen mogelijk tot 3 maanden

Variaties

  • Kipgehakt
  • Vegetarische vulling
  • Verschillende kruiden experimenteren

Eet smakelijk! 🥩🥐

Overhead view of golden-brown, sesame-studded low-carb sausage rolls on a parchment-lined baking sheet, with steam rising and an egg wash glaze, set in a traditional Dutch kitchen with a towel and wooden rolling pin.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven