Koolhydraatarme New York Cheesecake: Jouw Ultieme Gids
Snel Overzicht
- Voorbereidingstijd: 20-30 minuten
- Baktijd: 45-90 minuten
- Totale tijd: 5-7 uur
- Porties: 8-16 stuks
- Moeilijkheidsgraad: Makkelijk tot gemiddeld
- Dieet: Ketogeen, Koolhydraatarm, Glutenvrij
Benodigde Keukenmaterialen
Je hebt nodig:
- Springvorm 24 cm
- Elektrische mixer
- Bakpapier
- Mengkommen
- Spatel
Ingrediënten voor de Bodem
- 150g amandelmeel
- 30g kokosmeel
- 85g gesmolten roomboter
- 25g erythritol
- Snufje zout
Ingrediënten voor de Vulling
- 500g roomkaas (op kamertemperatuur)
- 200g mascarpone
- 4 grote eieren
- 100g erythritol
- 2 tl vanille-extract
- 1 el citroensap
Bereidingsmethode
Bodem Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng amandelmeel, kokosmeel, zout en erythritol.
- Voeg gesmolten boter toe en druk mengsel stevig in springvorm.
- Bak 10-12 minuten goudbruin.
Vulling Maken
- Klop roomkaas en mascarpone romig.
- Voeg zoetstof, vanille en citroensap toe.
- Klop eieren één voor één erdoor.
- Stort vulling over voorgebakken bodem.
Bakproces
- Bak op 160°C gedurende 50-60 minuten.
- Cheesecake is klaar als midden nog licht beweegt.
- Laat in oven afkoelen met deur op een kier.
- Minimaal 4 uur in koelkast laten opstijven.
Pro Tips
- Waterbad voorkomt scheuren
- Gebruik kamertemperatuur ingrediënten
- Niet te lang mixen om luchtbellen te voorkomen
Bewaren
- 5 dagen in koelkast
- Kan worden ingevroren
- Per punt apart verpakken
Mogelijke Variaties
- Toevoegen suikervrije jam
- Garneren met verse bessen
- Cacaopoeder door de bodem
Nutritionele Waarde per Punt
- Koolhydraten: 3-5g
- Vet: 25-30g
- Proteïne: 8-10g
Smakelijk eten! 🍰


