Koolhydraatarme Koolsalade: Heerlijke Low-Carb Salade met Maximale Smaak
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4
Dieet: Keto, Low-Carb, Glutenvrij
Benodigdheden:
- Grote mengkom
- Snijplank
- Scherp mes
- Garde
Ingrediënten:
- 200g witte kool, fijngesneden
- 100g wortel, geraspt
- 10 radijsjes, in reepjes
- 3 el gemengde noten
- 50g belegen kaas (optioneel)
Dressing:
- 65ml mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- Zwarte peper
- Zout naar smaak
Bereidingsmethode:
- Was alle groenten grondig onder koud water.
- Snijd kool, wortel en radijsjes uiterst fijn – hoe dunner, hoe beter de smaak opneemt.
- Meng alle gesneden groenten in grote kom.
- Klop dressing door mayonaise, yoghurt en citroensap te mengen.
- Tip: Masseer de kool licht om deze zachter te maken.
- Schenk dressing over groenten en meng voorzichtig tot alles bedekt is.
- Garneer met noten en eventueel kaas.
Pro Tips:
- Laat salade 15 minuten intrekken voor beste smaak
- Bewaar maximaal 2 dagen in koelkast
- Voeg dressing pas vlak voor serveren toe voor maximale knapperigheid
Variaties:
- Veganistisch: vervang kaas door tofu
- Pittig: voeg cayennepeper toe
- Meer proteïne: voeg gerookte kip toe
Voedingswaarde (per portie):
- Koolhydraten: 4g
- Proteïne: 3g
- Vet: 12g
Smakelijke low-carb koolsalade klaar! 🥬🥕