Koolhydraatarme Koolsalade: Heerlijke Low-Carb Salade met Maximale Smaak

Koolhydraatarme Koolsalade: Heerlijke Low-Carb Salade met Maximale Smaak

Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4
Dieet: Keto, Low-Carb, Glutenvrij

Benodigdheden:
  • Grote mengkom
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Garde
Ingrediënten:
  • 200g witte kool, fijngesneden
  • 100g wortel, geraspt
  • 10 radijsjes, in reepjes
  • 3 el gemengde noten
  • 50g belegen kaas (optioneel)
Dressing:
  • 65ml mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • Zwarte peper
  • Zout naar smaak

Een zonverlichte moderne keuken met verse ingrediënten zoals witte kool, wortelen en radijsjes op een houten snijplank, met een professioneel mes ernaast.

Bereidingsmethode:
  1. Was alle groenten grondig onder koud water.
  2. Snijd kool, wortel en radijsjes uiterst fijn – hoe dunner, hoe beter de smaak opneemt.
  3. Meng alle gesneden groenten in grote kom.
  4. Klop dressing door mayonaise, yoghurt en citroensap te mengen.
  5. Tip: Masseer de kool licht om deze zachter te maken.
  6. Schenk dressing over groenten en meng voorzichtig tot alles bedekt is.
  7. Garneer met noten en eventueel kaas.

Elegante kom met kleurrijke koolsalade van witte kool, geraspte wortel en radijs, bedekt met romige dressing, geroosterde noten en geraspte kaas, mooi belicht in zijlicht.

Pro Tips:
  • Laat salade 15 minuten intrekken voor beste smaak
  • Bewaar maximaal 2 dagen in koelkast
  • Voeg dressing pas vlak voor serveren toe voor maximale knapperigheid
Variaties:
  • Veganistisch: vervang kaas door tofu
  • Pittig: voeg cayennepeper toe
  • Meer proteïne: voeg gerookte kip toe
Voedingswaarde (per portie):
  • Koolhydraten: 4g
  • Proteïne: 3g
  • Vet: 12g

Smakelijke low-carb koolsalade klaar! 🥬🥕

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven