Koolhydraatarme Koffie-Chocolademousse: Een Heerlijk Laag-Carb Dessert
RECEPTOVERZICHT:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Koolhydraatarm, Suikervrij, Glutenvrij
BENODIGDHEDEN:
- Elektrische mixer
- Mengkommen
- Au bain-marie kom
- Dessertglazen
INGREDIËNTEN:
- 250 ml slagroom
- 100g pure chocolade (85% cacao)
- 4 middelgrote eieren
- 4 el Sukrin Icing
- 10 ml espresso
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
VOORBEREIDING:
Stap 1: Chocolade Smelten
- Smelt chocolade au bain-marie
- Temperatuur maximaal 50°C
- Voeg espresso toe
- Laten afkoelen tot lauwwarm
Stap 2: Slagroom Kloppen
- Klop slagroom stijf
- Voeg zoetstof toe
- Let op: niet overkloppen!
Stap 3: Eieren Voorbereiden
- Scheid eiwitten en dooiers
- Klop eiwitten stijf
- Eidooiers luchtig kloppen
Stap 4: Mengen
- Meng eidooiers door chocolade
- Voeg vanille en zout toe
- Spatel slagroom voorzichtig erdoor
- Voorkom lucht verliezen
Stap 5: Afwerken
- Verdeel over dessertglazen
- Minimaal 2 uur koelen
- Optioneel: garneren met noten/cacao
PRO TIPS:
- Gebruik altijd suikervrije chocolade
- Werk snel en luchtig bij spatelen
- Geen rauwe eieren gebruiken bij zwangerschap
BEWAREN:
- 2-3 dagen in koelkast
- Niet invriezen
- Afgedekt bewaren
VARIATIES:
- Zonder koffie: espresso weglaten
- Met mascarpone: romiger effect
- Zuivelvrij: kokosroom gebruiken
NUTRITIONELE HIGHLIGHTS:
- Slechts 4-5g koolhydraten per portie
- Rijk aan vetten en proteïne
- Weinig toegevoegde suikers
VEEL GESTELDE VRAGEN:
Vraag: Is dit echt koolhydraatarm?
Antwoord: Ja, door speciale ingrediënten zoals pure chocolade en Sukrin.
Vraag: Kan ik het van tevoren maken?
Antwoord: Perfect geschikt om 1-2 dagen van tevoren te bereiden!
Eet smakelijk! 🍫☕