Snel Overzicht
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 60-120 minuten
Totale tijd: 1,5-2,5 uur
Porties: 8-10 punten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Koolhydraatarm, Suikervrij, Glutenvrij
Benodigdheden
Keukengereedschap
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Standmixer
- Spuitzak
- Spatel
- Kommen
Alternatieve Tools
- Handmixer
- Lepel voor verdelen
- Paletmes
Ingrediënten
Basis
- 140g fijn gemalen hazelnoten
- 4 eiwitten (± 125g)
- 75-140g erythritol
- 225ml slagroom
- 30g mascarpone
- 20g stevia-chocolade (optioneel)
Smaakmakers
- Vanillestokje
- Snuifje zout
- Mokkapoeder (optioneel)
Garneringen
- Geroosterde gehakte hazelnoten
- Suikervrije chocoladerasp
Bereidingsmethode
- Voorbereiding
- Noten fijnmalen
- Bakpapier met cirkels voorbereiden
- Eiwitten op kamertemperatuur brengen
- Eiwitschuim Maken
- Eiwitten met zout opkloppen
- Suikervervanger langzaam toevoegen
- Doorkloppen tot stijve, glanzende pieken
- Schuimlagen Vormen
- Hazelnoten voorzichtig door schuim spatelen
- Twee cirkels op bakpapier vormen
- Bakken op 120-135°C, 45-60 minuten
- Mokkacrème Bereiden
- Slagroom mengen met mascarpone
- Vanille en mokka-extract toevoegen
- Assemblage
- Eerste schuimlaag met crème bedekken
- Tweede laag erop plaatsen
- Resterende crème verdelen
- Garneren met hazelnoten/chocolade
Cruciale Tips
- Let op: Voeg suikervervanger langzaam toe om schuim intact te houden
- Bewaren: Onafgedekt, niet luchtdicht
- Serveren: Direct uit koelkast
Variaties
- Pure slagroom in plaats van mokka
- Andere noten gebruiken
- Citroen- of koffiesmaak toevoegen
- Vegan versie met aquafaba
Voedingswaarden (per portie)
- Koolhydraten: 1,1-1,9g
- Calorieën: 225 kcal
- Vet: 21,7g
- Eiwit: 4,9g
Bewaartips
- Schuimlagen: Droog en onafgedekt
- Afgewerkte taart: 1 dag in koelkast
- Niet opwarmen
Veelgemaakte Fouten
- Te snel suikervervanger toevoegen
- Onvoldoende baktijd
- Luchtdicht bewaren
Pro Tip: Houd altijd de verhouding 1:1:1 tussen eiwit, suikervervanger en noten aan voor perfect schuim!