KOOLHYDRAATARME DONUTS: HEERLIJK LAAG IN KOOLHYDRATEN

Koolhydraatarme Donuts: Heerlijk Laag in Koolhydraten

Bereidingstijd: 15-25 minuten
Baktijd: 10-15 minuten
Totale tijd: 30-45 minuten
Porties: 8-12 donuts
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk-Gemiddeld
Dieet: Keto-vriendelijk, Koolhydraatarm, Suikervrij

Benodigde Uitrusting:
  • Donutbakvorm of donutplaten
  • Mengkom
  • Elektrische mixer
  • Keukenweegschaal
  • Spatel
  • Spuitzak (optioneel)
Ingrediënten:
  • 80g amandelmeel
  • 25g kokosmeel
  • 3 eieren
  • 40g erythritol
  • 5g bakpoeder
  • Snuf zout
  • 50g gesmolten roomboter
  • 1 tl vanille-extract
  • 30ml ongezoete amandelmelk

Nauwkeurige opname van een rustieke houten keukentafel met georganiseerde bak ingrediënten: glazen kommen met amandelmeel, kokosmeel en erytritol. Een professionele siliconen donutsvorm ligt dichtbij, verlicht door zacht natuurlijk licht van het raam. Meetgereedschap en een standmixer zijn zichtbaar op de achtergrond.

Bereidingsmethode:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een grote kom de droge ingrediënten: amandelmeel, kokosmeel, erythritol, bakpoeder en zout.
  3. Klop in een aparte kom de eieren met vanille-extract, gesmolten boter en amandelmelk.
  4. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een glad beslag.
  5. Vet de donutvorm licht in met boter of kokosolie.
  6. Vul de donutvormen tot ongeveer 75% met het beslag.
  7. Bak 10-12 minuten in de oven tot goudbruin.
  8. Laat 5 minuten afkoelen op een rooster.

Overhead view of golden-brown keto donuts on a vintage wire cooling rack, dusted with erythritol powder and surrounded by almonds and coconut flakes, illuminated by soft window light.

Pro Tips:
  • Niet overmixen om een luchtige structuur te behouden
  • Gebruik een spuitzak voor nettere donuts
  • Laat het beslag even rusten voor betere textuur
Variaties:
  • Chocolade: Voeg 1 el cacaopoeder toe aan het beslag
  • Kaneel: Bestrooi met kaneel-erythritol mix
  • Gevuld: Spuit suikervrije slagroom of jam in het midden
Voedingswaarde (per donut):

Calorieën: ±120
Koolhydraten: 2-3g
Eiwitten: 4g
Vetten: 10g

Bewaren:
  • Kamertemperatuur: 2-3 dagen
  • Koelkast: 4-5 dagen
  • Vriezer: Tot 1 maand
Veelgemaakte Fouten:
  • Te veel kokosmeel = droge donuts
  • Beslag te dik = zware structuur
  • Overbakken = droge, harde donuts
Allergiewaarschuwing:

Bevat: Eieren, Noten (amandel)
Kan sporen bevatten van: Zuivel

Laatste Tip:

Experimenteer met de hoeveelheid vocht en zoetstof om je perfecte donut te vinden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven