Koolhydraatarme Bramen Cheesecake: Een Heerlijk Low-Carb Dessert
Essentiële Informatie
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 60 minuten
Totale tijd: 4-6 uur
Porties: 12 punten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Koolhydraatarm, Glutenvrij
Benodigdheden
- Springvorm (20-24 cm)
- Elektrische mixer
- Mengkommen
- Steelpan
- Bakpapier
Ingrediënten
Bodem:
- 180g amandelmeel
- 20g kokosmeel
- 50g Sukrin Gold
- 115g ongezouten roomboter
- 1 tl vanille-extract
Vulling:
- 500g roomkaas
- 125g zure room
- 90g Sukrin Icing
- 3 eieren
- 2 el citroensap
Bramencompote:
- 200g bramen
- 35g erytritol
- 1 el citroenrasp
- 5g arrowroot
Bereidingsmethode
1. Voorverwarming oven op 140°C
2. Bodem bereiden
- Meng amandelmeel, kokosmeel, zoetstof
- Voeg gesmolten boter toe
- Druk mengsel in springvorm
- Kort voorbakken (10 minuten)
3. Vulling maken
- Mix roomkaas glad
- Voeg zure room en zoetstof toe
- Eieren één voor één toevoegen
- Niet teveel kloppen
4. Bramencompote
- Bramen zachtjes verwarmen
- Toevoegen erytritol en citroenrasp
- Binden met arrowroot
- Laten afkoelen
5. Bakken
- Vulling over bodem gieten
- 60 minuten bakken op 140°C
- Midden moet licht bewegen
6. Afkoelen
- Minimaal 2 uur in koelkast
- Compote verdelen over taart
Pro Tips
- Roomkaas op kamertemperatuur
- Niet overmixen
- Langzaam laten afkoelen voorkomt scheuren
Bewaren
- 3-4 dagen in koelkast
- Afgedekt bewaren
Variaties
- Vervang bramen door ander fruit
- Vegan versie mogelijk
- Andere notenmeel opties
Voedingswaarde (per portie)
- 326 kcal
- 29,5g vet
- 5,9g koolhydraten
- 8,6g eiwit
Smakelijk!