Keto Romige Kaassaus voor Groenten: De Ultieme Low-Carb Smaakmaker

Essentiële Informatie voor Jouw Perfect Keto Sausje

Bereidingstijd: 5-10 minuten
Kooktijd: 5-10 minuten
Totale tijd: 10-20 minuten
Porties: 2-4
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Keto, Koolhydraatarm, Vegetarisch aanpasbaar

Waarom Deze Kaassaus Jouw Nieuwe Favoriet Wordt

Heb je ooit zitten kijken naar een berg groenten en gedacht: “Hoe maak ik dit nou echt lekker”? Dan is deze keto kaassaus jouw ultieme redder!

Benodigde Keukenmaterialen
  • Steelpan
  • Garde
  • Maatlepels
  • Rasp

Een rustieke houten keukentafel in warm natuurlijk licht, met een koperen steelpan gevuld met stoom van room en smeltende boter. Artisanal ingrediënten zoals vers geraspte oude Gouda kaas, kristallijn zeezout en hele zwarte peperkorrels liggen verspreid eromheen. Een vintage draadklopper ligt klaar voor gebruik.

Ingrediënten (2-4 porties)

Basis Ingrediënten
  • 100 ml slagroom
  • 60-150 g geraspte kaas (cheddar of gouda)
  • 1-2 el ongezouten roomboter
  • Zout en peper naar smaak
Optionele Smaakmakers
  • Mosterd
  • Nootmuskaat
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder

Bereidingsmethode: Stap voor Stap

  1. Verhit room en boter op middelhoog vuur, laat NIET koken
  2. Verlaag vuur en voeg kaas geleidelijk toe
  3. Roer constant tot kaas volledig gesmolten is
  4. Breng op smaak met kruiden
Pro Tips voor de Perfecte Saus
  • Let op temperatuur: Tussen 65-85°C voor optimaal resultaat
  • Roer constant om schiften te voorkomen
  • Geen kokend water: Dit verpest je textuur

Een glanzende kaassaus die over heldere, gestoomde broccoliroosjes stroomt op een matte zwarte keramische schotel, omringd door verse peper en microgroenten, met stoomwolkjes die opstijgen in dramatisch zijlicht.

Variaties

Vegan Optie
  • Vervang room door amandelmelk
  • Gebruik bloemkool voor binding
  • Voeg edelgistvlokken toe voor kaassmaak
Blauwe Kaas Versie
  • Gebruik blauwe kaas
  • Voeg een scheut citroensap toe
  • Extra mosterd voor pit

Bewaren & Opwarmen

  • Koelkast: 2-3 dagen houdbaar
  • Opwarmen: Zacht verwarmen, extra room toevoegen
  • Niet invriezen voor beste textuur

Veelgemaakte Fouten

  • Te heet verhitten
  • Kaas te snel toevoegen
  • Niet genoeg roeren

Voedingswaarde (per portie)

  • Koolhydraten: 1-3 g
  • Vet: 15-20 g
  • Eiwit: 5-8 g

Pro Tip: Perfecte begeleider voor broccoli, bloemkool of groene asperges!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven