Essentiële Informatie
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Keto, Koolhydraatarm, Glutenvrij
Waarom deze Keto Garnalencocktail?
Mijn geheim voor een verrukkelijke, keto-vriendelijke garnalencocktail? Perfecte balans tussen romigheid, pit en versheid. Geen gedoe, gewoon pure smaak!
Benodigdheden
Keukentools
- Snijplank
- Scherp mes
- Mengkom
- Lepel/spatel
- Cocktailglaasjes
Pro Tip
Geen cocktailglaasjes? Gebruik gewoon een mooi glas of schaaltje. Smaak blijft top!
Ingrediënten
Hoofd-ingrediënten
- 350g gepelde garnalen
- 240ml suikervrije mayonaise
- 2 el kokosolie of ghee
- 1 el citroensap
- Verse sla
Kruiden & Specerijen
- ½ el tomatenpuree (laag in koolhydraten)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl chilivlokken
- Zout en peper
Bereidingsmethode
- Sla netjes verdelen in cocktailglaasjes
- Garnalen bakken:
- Kort en krachtig in kokosolie
- Maximaal 2 minuten per kant
- Let op: worden snel rubberachtig!
- Saus maken:
- Alle sausvingredients mengen
- Niet te lang roeren om schiften te voorkomen
- Proeven en bijstellen
- Assemblage:
- Gebakken garnalen op sla
- Royaal saus erover
- Garneren met peterselie
Cruciale Tips
- Nooit de saus verwarmen
- Garnalen niet te lang bakken
- Gebruik verse, kwaliteitsingrediënten
Variaties
- Spicy versie: extra chilivlokken
- Klassiek Hollands: beetje whiskey door saus
- Vegan optie: avocadoblokjes
Bewaren
- Maximaal 1 dag in koelkast
- Garnalen apart bewaren
- Niet opnieuw verwarmen
Nutritionele Highlights
- Laag in koolhydraten
- Rijk aan eiwitten
- Gezonde vetten
- Keto-proof
Veelgemaakte Fouten
- Te lange baktijd garnalen
- Te veel tomatenpuree
- Saus te dik
Smakelijk eten, keto-warriors! 🦐🥗