Essentiële Informatie
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 6-8
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Keto, Koolhydraatarm, Glutenvrij
Wat je moet weten
Heb je zin in een overheerlijke maaltijd die past binnen je keto-dieet? Deze keto cheeseburger ovenschotel is je redding! Een romige, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai op tafel tovert.
Benodigde Keukenmaterialen
- Grote ovenschaal
- Koekenpan
- Rasp
- Mengkom
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 900g mager rundergehakt
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 200g geraspte cheddar
- 150g roomkaas
- 3 eieren
- 100ml slagroom
Smaakmakers
- 2 el suikervrije ketchup
- 1 el mosterd
- Zout en peper
- Knoflookpoeder
Optionele Toppings
- Augurk
- Extra kaas
- Bacon bits
- Ijsbergsla
Bereidingsmethode
- Verhit de oven tot 200°C
- Bak het gehakt in een grote pan
- Ui meebakken
- Rul bakken tot geen roze meer zichtbaar
- Voeg smaakmakers toe
- Roomkaas
- Mosterd
- Ketchup
- Kruiden
- Ovenschotel voorbereiden
- Vleesmengsel in schaal doen
- Kaas erover strooien
- Bakken in de oven
- 25-35 minuten
- Kaas moet goudbruin zijn
Pro Tips
- Lek overtollig vet af voor een minder natte schotel
- Gebruik bakpapier voor makkelijk schoonmaken
- Varieer met toppings voor verschillende smaakvariaties
Bewaren & Opwarmen
- Koelkast: 3-4 dagen
- Invriezen: tot 3 maanden
- Opwarmen: 1-2 minuten in magnetron of 10-15 minuten in oven
Variaties
- Bacon Cheeseburger: voeg knapperige bacon toe
- Vegetarische versie: vervang gehakt door vega-alternatief
- Extra pittig: jalapeño of sriracha toevoegen
Nutritionele Waarde (per portie):
- Eiwitten: 25g
- Vetten: 30g
- Netto koolhydraten: 4-6g
- Calorieën: 450
Geniet van je ultieme keto comfort food!


