Courgette Mais Pannenkoekjes – Een Heerlijke Groente-Explosie

Courgette Mais Pannenkoekjes – Een Heerlijke Groente-Explosie

Key Info:

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Totale tijd: 35 minuten

Porties: 4 personen

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dieet: Vegetarisch, optioneel glutenvrij

Benodigdheden:
  • Grote mengkom
  • Rasp
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • Spatel
Ingrediënten:
  • 1 middelgrote courgette (± 250g)
  • 1 blikje mais (100g)
  • 2-3 eieren
  • 100g bloem
  • 100g Parmezaanse kaas
  • 50ml melk
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie voor bakken
Voorbereiding:
1. Courgette raspen en zouten

– Rasp courgette grof

– Bestrooi met zout

– Laat 15 minuten uitlekken

– Verwijder overtollig vocht door stevig uit te knijpen

Een rustieke keuken met zonlicht, waar geraspte courgette in een witte zeef ligt, bestrooid met zeezout, omringd door een vintage snijplank en een roestvrijstalen rasp op een marmeren aanrecht.

2. Beslag maken

– Meng uitgelekte courgette met mais

– Voeg eieren, kaas, knoflook toe

– Roer bloem erdoor

– Breng op smaak met zout en peper

3. Bakken

– Verhit olie in pan

– Schep porties beslag in pan

– Bak 3-4 minuten per kant

– Goudbruin en knapperig

Close-up van goudbruine courgette-maïs pannenkoekjes in een gietijzeren pan, omgeven door stoom, met knapperige randen en zichtbare stukjes mais en courgette, belicht door warm strijklicht.

Cruciale Tips:
  • Courgette ALTIJD goed uitknijpen
  • Pan niet te heet, middelhoog vuur
  • Niet te grote pannenkoekjes bakken
  • Eerste pannenkoekje is altijd een test!
Variaties:
  • Vegan: vervang ei door lijnzaad
  • Glutenvrij: gebruik kikkererwtenmeel
  • Extra kruiden: tijm, peterselie
Bewaren:
  • Gekoeld: 2-3 dagen
  • Invriezen: tot 2 maanden
  • Opwarmen: 5 min in oven op 160°C
Serveren:
  • Met yoghurtdip
  • Verse salade
  • Rucola
  • Citroenpartjes
Voedingswaarde (per portie):
  • Vezels: ✓✓
  • Proteïne: ✓✓
  • Koolhydraten: ✓
  • Vitamines: A, C
Veel Gestelde Vragen:

Q: Kan ik ze van tevoren maken?

A: Jazeker! Ideaal voor meal prep.

Q: Hoe krijg ik ze knapperig?

A: Goed uitlekken courgette + heet bakken.

Laatste Tip:

Experimenteer! Elke keer wordt het beter.

Eet smakelijk! 🥒🌽👨‍🍳

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven