Gevulde Paprika’s: Hét Ultieme Ovenschotel Recept voor Iedereen

Essentiële Receptinformatie

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Oventijd: 15-30 minuten

Totale Tijd: 35-60 minuten

Porties: 2-4 personen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Kosten:

Diëtaire Opties
  • Standaard (met gehakt)
  • Vegetarisch
  • Veganistisch
  • Low-Carb
  • Glutenvrij

Close-up van rode en gele paprika's op een houten snijplank in een lichte keuken, met een scherp koksmes ernaast en zonlicht dat zachte schaduwen creëert.

Benodigde Materialen

Essentieel
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
Optioneel
  • Bakpapier
  • Airfryer
  • Magnetron

Ingrediënten

Basis
  • 3-4 paprika’s (rood/geel)
  • 300g gehakt (of vegetarisch alternatief)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes
  • 100ml tomatensaus
  • 60g geraspte kaas
  • 50g rijst
  • Blik mais
Kruiden
  • Komijnpoeder
  • Paprikapoeder
  • Zout & peper
  • Verse peterselie

Bereidingsmethode

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Paprika’s halveren en uithollen
  3. Ui en knoflook aanbakken in olie
  4. Gehakt toevoegen en rul bakken
  5. Kruiden, tomaat en mais toevoegen
  6. Mengsel vulling in paprika’s scheppen
  7. Bestrooien met kaas
  8. 15-30 minuten bakken in oven

Overhead shot van een ovenschaal met goudbruin gegratineerde paprika's gevuld met gekruid gehakt, rijst en mais, bedekt met gesmolten kaas en gegarneerd met verse peterselie.

Pro Tips

  • Gebruik verse, stevige paprika’s
  • Niet te vol vullen
  • Controleer gaarheid gehakt
  • Experimenteer met vullingen
Variaties
  • Vegetarisch: Linzen/kikkererwten
  • Low-Carb: Meer groenten, minder rijst
  • Mediterraans: Feta toevoegen
  • Tex-Mex: Bonen en koriander

Bewaren

  • 2-3 dagen koelkast
  • Tot 3 maanden invriezen
  • Opwarmen: 10-15 min, 180°C

Voedingswaarde

  • Rijk aan vezels
  • Goede eiwitbron
  • Laag in koolhydraten

Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven