Essentiële Receptinformatie
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Oventijd: 15-30 minuten
Totale Tijd: 35-60 minuten
Porties: 2-4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Kosten: €
Diëtaire Opties
- Standaard (met gehakt)
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Low-Carb
- Glutenvrij
Benodigde Materialen
Essentieel
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Snijplank
- Scherp mes
Optioneel
- Bakpapier
- Airfryer
- Magnetron
Ingrediënten
Basis
- 3-4 paprika’s (rood/geel)
- 300g gehakt (of vegetarisch alternatief)
- 1 ui, fijngesneden
- 2 knoflookteentjes
- 100ml tomatensaus
- 60g geraspte kaas
- 50g rijst
- Blik mais
Kruiden
- Komijnpoeder
- Paprikapoeder
- Zout & peper
- Verse peterselie
Bereidingsmethode
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Paprika’s halveren en uithollen
- Ui en knoflook aanbakken in olie
- Gehakt toevoegen en rul bakken
- Kruiden, tomaat en mais toevoegen
- Mengsel vulling in paprika’s scheppen
- Bestrooien met kaas
- 15-30 minuten bakken in oven
Pro Tips
- Gebruik verse, stevige paprika’s
- Niet te vol vullen
- Controleer gaarheid gehakt
- Experimenteer met vullingen
Variaties
- Vegetarisch: Linzen/kikkererwten
- Low-Carb: Meer groenten, minder rijst
- Mediterraans: Feta toevoegen
- Tex-Mex: Bonen en koriander
Bewaren
- 2-3 dagen koelkast
- Tot 3 maanden invriezen
- Opwarmen: 10-15 min, 180°C
Voedingswaarde
- Rijk aan vezels
- Goede eiwitbron
- Laag in koolhydraten
Smakelijk eten!