Heerlijke Gevulde Kipfilet met Spinazie en Kaas

Heerlijke Gevulde Kipfilet met Spinazie en Kaas

Key Info:

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Kooktijd: 30-40 minuten

Totale tijd: 50-60 minuten

Porties: 4

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Niet-vegetarisch, *koolhydraatarm mogelijk*

Een rustieke Nederlandse keuken met zonlicht, waar verse ingrediënten zoals kipfilets, spinazie, mozzarella en crème fraîche op een houten snijplank liggen, naast een glanzende koperen pan en basilicumblaadjes op een donker granieten aanrecht.

Benodigde Materialen:
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Tandenstokers
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets (125g per stuk)
  • 250g verse spinazie
  • 100g crème fraîche
  • 75g geraspte mozzarella
  • 4 plakjes bacon (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
Bereidingsmethode:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spinazie kort bakken met knoflook en goed laten uitlekken.
  3. Meng spinazie met crème fraîche en mozzarella.
  4. Kipfilets horizontaal insnijden tot ‘envelop’.
  5. Vulling in kipfilets stoppen en stevig dichtmaken met tandenstokers.
  6. Optioneel: omwikkelen met bacon.
  7. 30-40 minuten bakken in oven tot kipfilet gaar is.
  8. Controleer kerntemperatuur: 70-75°C.

Een perfect gebakken, goudbruin gevulde kipfilet op een warmwit porseleinen bord, omringd door ovenaardappels, met smeltende mozzarella, spinazie, krokante baconreepjes, verse basilicum en zongedroogde tomaatjes in zacht strijklicht.

Cruciale Tips:
  • Spinazie goed uitpersen voorkomt natte vulling
  • Niet te vol proppen
  • Bacon wordt krokant onder de grill
Bewaren:
  • Koelkast: 2 dagen
  • Invriezen: 2 maanden
Variaties:
  • Vegetarisch: aubergine gebruiken
  • Andere kaassoorten proberen
  • Pesto toevoegen aan vulling
Serving Suggestions:
  • Geserveerd met:
    • Ovenaardappels
    • Bloemkoolrijst
    • Frisse salade
Voedingswaarde (per portie):

Proteïne: 30g

Koolhydraten: 5g

Vet: 15g

Allergiewaarschuwing:

Let op: bevat melkproducten en kan sporen van noten bevatten.

Tips voor Perfecte Resultaat:
  • Gebruik verse spinazie
  • Niet te lang bakken
  • Gelijkmatig vullen
  • Tandenstokers goed gebruiken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven