Frambozentaart met Slagroom: Een Goddelijk Zomers Dessert

Frambozentaart met Slagroom: Een Goddelijk Zomers Dessert

Essentiële Informatie

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 30 minuten

Totale tijd: 4-5 uur

Porties: 10-12 personen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Vegetarisch

Benodigdheden

Essentieel:

  • 28 cm springvorm
  • Elektrische mixer
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Mengkommen
Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 4 eieren
  • 120g suiker
  • 100g bloem
  • 50g amandelmeel
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500g verse frambozen
  • 400ml slagroom (35% vet)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
Methode
Stap 1: Bodem Voorbereiden
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Splits de eieren
  • Klop eiwitten stijf met helft van de suiker
  • Klop eigeel met resterende suiker romig
  • Voorzichtig mengen met bloem en amandelmeel

Een moderne keuken met een elektrische mixer op een marmeren aanrecht, verse frambozen, gescheiden eierdooiers en eiwitten in glazen kommen, en een wachtende springvorm, verlicht door natuurlijk licht.

Stap 2: Bakken
  • Bedek springvorm met bakpapier
  • Giet beslag in vorm
  • Bakken voor 25-30 minuten
  • Laten afkoelen op rooster
Stap 3: Frambozenvulling
  • Week gelatine in koud water
  • Verwarm 100ml room
  • Los gelatine op in warme room
  • Meng met frambozen
  • Laten afkoelen tot lobbig
Stap 4: Slagroom
  • Klop resterende room stijf
  • Voeg poedersuiker en vanille toe
  • Mengsel moet stevig maar niet korrelig zijn
Stap 5: Assemblage
  • Leg eerste bodemlaag
  • Bedek met frambozenlaag
  • Bedek met slagroom
  • Herhaal lagen
  • Decoreer met verse frambozen

Een prachtig gelaagde frambozentaart op een vintage taartplateau, met romige slagroom en helderrode frambozen, versierd met fruit en poedersuiker, gefotografeerd in natuurlijk middaglicht op een rustieke houten achtergrond.

Tips
  • Gebruik altijd verse frambozen
  • Klop slagroom niet te ver door
  • Laat taart minimaal 3 uur opstijven
Bewaren
  • Maximaal 3 dagen in koelkast
  • Afgedekt bewaren
  • Niet invriezen
Variaties
  • Glutenvrij: vervang bloem door amandelmeel
  • Vegan: gebruik plantaardige room
  • Koolhydraatarm: vervang suiker door stevia
Veel Voorkomende Fouten
  • Te slap geklopte room
  • Bodem te droog bakken
  • Gelatine niet goed oplossen

Eet smakelijk! 🍰🍓

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven