Frambozentaart met Slagroom: Een Goddelijk Zomers Dessert
Essentiële Informatie
Bereidingstijd: 45 minuten
Baktijd: 30 minuten
Totale tijd: 4-5 uur
Porties: 10-12 personen
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Vegetarisch
Benodigdheden
Essentieel:
- 28 cm springvorm
- Elektrische mixer
- Spatel
- Bakpapier
- Mengkommen
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 4 eieren
- 120g suiker
- 100g bloem
- 50g amandelmeel
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 500g verse frambozen
- 400ml slagroom (35% vet)
- 2 blaadjes gelatine
- 50g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
Methode
Stap 1: Bodem Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Splits de eieren
- Klop eiwitten stijf met helft van de suiker
- Klop eigeel met resterende suiker romig
- Voorzichtig mengen met bloem en amandelmeel
Stap 2: Bakken
- Bedek springvorm met bakpapier
- Giet beslag in vorm
- Bakken voor 25-30 minuten
- Laten afkoelen op rooster
Stap 3: Frambozenvulling
- Week gelatine in koud water
- Verwarm 100ml room
- Los gelatine op in warme room
- Meng met frambozen
- Laten afkoelen tot lobbig
Stap 4: Slagroom
- Klop resterende room stijf
- Voeg poedersuiker en vanille toe
- Mengsel moet stevig maar niet korrelig zijn
Stap 5: Assemblage
- Leg eerste bodemlaag
- Bedek met frambozenlaag
- Bedek met slagroom
- Herhaal lagen
- Decoreer met verse frambozen
Tips
- Gebruik altijd verse frambozen
- Klop slagroom niet te ver door
- Laat taart minimaal 3 uur opstijven
Bewaren
- Maximaal 3 dagen in koelkast
- Afgedekt bewaren
- Niet invriezen
Variaties
- Glutenvrij: vervang bloem door amandelmeel
- Vegan: gebruik plantaardige room
- Koolhydraatarm: vervang suiker door stevia
Veel Voorkomende Fouten
- Te slap geklopte room
- Bodem te droog bakken
- Gelatine niet goed oplossen
Eet smakelijk! 🍰🍓