Champignons met Cheddar-Bacon Vulling: Knapperige Borrel Sensatie

Champignons met Cheddar-Bacon Vulling: Knapperige Borrel Sensatie

Essentiële Info:

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15-20 minuten
Totale tijd: 25-30 minuten
Porties: 4 (2 stuks p.p.)
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Niet vegetarisch

Benodigdheden:
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
Ingrediënten:
  • 8 grote kastanjechampignons
  • 3 plakjes bacon
  • 85g cheddar kaas
  • ½ kleine ui
  • 15g boter
  • Zout en peper
  • Optioneel: peterselie

Dichtbijopname van verse kastanjechampignons op een rustieke houten snijplank, zacht verlicht door natuurlijk licht. Paddenstoelen met stevige hoeden en schone stelen, naast een scherp koksmes en frisse keukendoeken. Professionele keuken met onscherpe kruiden op de achtergrond.

Voorbereiding:
  1. Oven voorverwarmen op 200°C
  2. Champignons schoonmaken:
    • Steeltjes voorzichtig verwijderen
    • Schoon maken met keukenpapier
    • Uitzetten op bakplaat
  3. Bacon prepareren:
    • In kleine blokjes snijden
    • Krokant bakken in pan
    • Op keukenpapier laten uitlekken
  4. Vulling maken:
    • Champignonsteeltjes fijnhakken
    • Ui snipperen
    • Boter smelten in pan
    • Steeltjes en ui zacht fruiten
  5. Mengsel samenstellen:
    • Bacon toevoegen
    • 30g cheddar mengen
    • Goed doorroeren
    • Champignons royaal vullen
  6. Afbakken:
    • 12 minuten in oven op 200°C
    • Resterende kaas erover strooien
    • Nog 3 minuten bakken tot kaas bubbelt

Bovenaanzicht van goudbruine gevulde champignons op een matte zwarte keramische bakplaat, met glanzende gesmolten Cheddar kaas. Crispy bacon stukjes in de vulling, gegarneerd met verse peterselie bladeren. Stoom stijgt subtiel op, wat een sfeervolle atmosfeer met dramatische schaduwen creëert.

Professionele Tips:
  • Champignons goed droog maken voor knapperige vulling
  • Niet te vroeg kaas toevoegen
  • Voldoende ruimte in champignon houden
Variaties:
  • Blauwe kaas gebruiken
  • Spinazie toevoegen
  • BBQ-versie met rooksnippers
  • Pittige variant met chili
Bewaren:

Maximaal 2 dagen in koelkast
Opwarmen in oven op 180°C, 5-8 minuten

Perfect Voor:
  • Borrel
  • Feestelijke tafel
  • Makkelijke voorgerecht
  • Low carb snack
Pro Chef Tip:

Kies altijd verse, stevige champignons voor de beste textuur en smaak!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven