Champignons met Cheddar-Bacon Vulling: Knapperige Borrel Sensatie
Essentiële Info:
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15-20 minuten
Totale tijd: 25-30 minuten
Porties: 4 (2 stuks p.p.)
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Niet vegetarisch
Benodigdheden:
- Bakplaat
- Koekenpan
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten:
- 8 grote kastanjechampignons
- 3 plakjes bacon
- 85g cheddar kaas
- ½ kleine ui
- 15g boter
- Zout en peper
- Optioneel: peterselie
Voorbereiding:
- Oven voorverwarmen op 200°C
- Champignons schoonmaken:
- Steeltjes voorzichtig verwijderen
- Schoon maken met keukenpapier
- Uitzetten op bakplaat
- Bacon prepareren:
- In kleine blokjes snijden
- Krokant bakken in pan
- Op keukenpapier laten uitlekken
- Vulling maken:
- Champignonsteeltjes fijnhakken
- Ui snipperen
- Boter smelten in pan
- Steeltjes en ui zacht fruiten
- Mengsel samenstellen:
- Bacon toevoegen
- 30g cheddar mengen
- Goed doorroeren
- Champignons royaal vullen
- Afbakken:
- 12 minuten in oven op 200°C
- Resterende kaas erover strooien
- Nog 3 minuten bakken tot kaas bubbelt
Professionele Tips:
- Champignons goed droog maken voor knapperige vulling
- Niet te vroeg kaas toevoegen
- Voldoende ruimte in champignon houden
Variaties:
- Blauwe kaas gebruiken
- Spinazie toevoegen
- BBQ-versie met rooksnippers
- Pittige variant met chili
Bewaren:
Maximaal 2 dagen in koelkast
Opwarmen in oven op 180°C, 5-8 minuten
Perfect Voor:
- Borrel
- Feestelijke tafel
- Makkelijke voorgerecht
- Low carb snack
Pro Chef Tip:
Kies altijd verse, stevige champignons voor de beste textuur en smaak!