Bloemkoolpuree: Romig, Gezond & Supersnel Bereid!

Bloemkoolpuree: Romig, Gezond & Supersnel Bereid!

Essentiële Info:

Bereidingstijd: 5-10 minuten
Kooktijd: 10-20 minuten
Totale tijd: 20-30 minuten
Porties: 2-4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch, Koolhydraatarm

Benodigdheden:

✓ Grote pan
✓ Vergiet
✓ Staafmixer of keukenmachine
✓ Kaasschaaf (optioneel)

Ingrediënten:

– 1 bloemkool (600-800g)
– 1,5L bouillon
– 50-150ml room/melk
– 15-25g boter
– Zout en peper
– Optioneel: Parmezaanse kaas
– Kruiden naar keuze

Moderne keuken met zonlicht, een snijplank met een verse bloemkool in roosjes gesneden, een pan met kokend water en verse kruiden, room en boter op een marmeren aanrecht.

Methode:
  1. Bloemkool in roosjes snijden
  2. Bouillon aan de kook brengen
  3. Bloemkoolroosjes 10-12 minuten koken
  4. Goed laten uitlekken en uitdampen
  5. Eventueel knoflook fruiten in boter
  6. Bloemkool pureren met:
    • Room/melk
    • Boter
    • Kaas
    • Kruiden
  7. Op smaak brengen met zout en peper
  8. Direct serveren

Artistiek opgemaakt bord met romige bloemkoolpuree, gegarneerd met peterselie en Parmezaanse kaas, op een donker stenen bord met natuurlijke belichting.

Pro Tips:

– Niet te lang koken om waterigheid te voorkomen
– Goed laten uitlekken na koken
– Experimenteer met kruiden
– Niet te veel vocht toevoegen

Variaties:

– Pittig met chili
– Vegan versie
– Met extra groenten
– Ovenschotelvariant

Bewaren:

Koelkast: 2 dagen
Vriezer: 2 maanden

Voedingswaarde:

– Laag in koolhydraten
– Rijk aan vitamine C
– Veel vezels
– Minder calorieën dan aardappelpuree

Perfect Voor:

– Keto dieet
– Diabetesvriendelijk
– Vegetarische maaltijd
– Snel avondeten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven