Snel & Makkelijk Mexicaans Avondeten zonder Graan
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Kooktijd: 25-35 minuten
Totale tijd: 40-55 minuten
Porties: 4
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Wat Maakt Deze Taco’s Bijzonder?
- Glutenvrij
- Low-carb
- Proteïnerijk
- Super smaakvol
Benodigde Keukengerei
Essentieel
- Oven
- Blender/keukenmachine
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekenpan
Ingrediënten voor Bloemkool Taco’s
Bloemkooltaco’s
- 1 middelgrote bloemkool (600-700g)
- 2 eieren
- 30-50g geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Kipvulling
- 400g kipfilet
- 1-2 paprika’s
- 1 rode ui
- 1-2 tomaten
- 2-3 knoflookteentjes
- 2 eetlepels olijfolie
Kruiden
- 1 tl chilipoeder
- 0,5 tl gerookte paprikapoeder
- 0,5 tl komijn
- Zout en peper
Optionele Toppings
- Geraspte kaas
- Zure room
- Limoen
- Verse koriander
- Avocado
Bereidingsmethode
Stap 1: Bloemkooltaco’s Voorbereiden
- Bloemkool fijnmalen in keukenmachine
- Overtollig vocht verwijderen (cruciaal!)
- Mengen met eieren en kaas
- Vormen tot 4 gelijkmatige cirkels op bakpapier
- Bakken in oven op 200°C, 15-20 minuten
Stap 2: Kipvulling Maken
- Kip kruiden met specerijen
- Olie verhitten in pan
- Kip 2-3 minuten aanbakken
- Ui, knoflook, paprika toevoegen
- Tomaten en eventueel maïs toevoegen
- Doorbakken tot kip gaar is
Stap 3: Taco’s Samenstellen
- Bloemkooltaco’s uit oven halen
- Vullen met kipvulling
- Afwerken met gewenste toppings
Pro Tips
Voorkom Natte Taco’s
- Bloemkool GOED uitknijpen
- Gebruik keukenpapier of kaasdoek
- Extra vocht verwijderen voorkomt slappen bodem
Variatiemogelijkheden
- Vegetarisch: vervang kip door bonen
- Vegan: gebruik ei-vervanger
- Extra pittig: meer chilipoeder toevoegen
Bewaren & Opwarmen
- Maximaal 2 dagen in koelkast
- Opwarmen in oven of airfryer
- Niet in magnetron i.v.m. uitdrogen
Voedingswaarde (per portie)
- Calorieën: 250-350
- Proteïne: Hoog
- Koolhydraten: Laag
- Geschikt voor: Glutenvrij dieet, Low-carb
Smakelijk eten!