Bloemkool Taco’s met Kipvulling: Een Heerlijke Low-Carb Maaltijd

Snel & Makkelijk Mexicaans Avondeten zonder Graan

Bereidingstijd: 15-20 minuten
Kooktijd: 25-35 minuten
Totale tijd: 40-55 minuten
Porties: 4
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Wat Maakt Deze Taco’s Bijzonder?
  • Glutenvrij
  • Low-carb
  • Proteïnerijk
  • Super smaakvol

Cinematische close-up van geraspte bloemkool in een kaasdoek, met daglicht dat door een keukenraam valt en verse ingrediënten zoals eieren en Parmezaanse kaas op de achtergrond.

Benodigde Keukengerei

Essentieel
  • Oven
  • Blender/keukenmachine
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Koekenpan

Ingrediënten voor Bloemkool Taco’s

Bloemkooltaco’s
  • 1 middelgrote bloemkool (600-700g)
  • 2 eieren
  • 30-50g geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
Kipvulling
  • 400g kipfilet
  • 1-2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1-2 tomaten
  • 2-3 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
Kruiden
  • 1 tl chilipoeder
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl komijn
  • Zout en peper
Optionele Toppings
  • Geraspte kaas
  • Zure room
  • Limoen
  • Verse koriander
  • Avocado

Bereidingsmethode

Stap 1: Bloemkooltaco’s Voorbereiden
  1. Bloemkool fijnmalen in keukenmachine
  2. Overtollig vocht verwijderen (cruciaal!)
  3. Mengen met eieren en kaas
  4. Vormen tot 4 gelijkmatige cirkels op bakpapier
  5. Bakken in oven op 200°C, 15-20 minuten

Overhead shot van sizzlende kipfilet met paprika's en rode ui in een gietijzeren pan, omringd door verse kruiden en specerijen.

Stap 2: Kipvulling Maken
  1. Kip kruiden met specerijen
  2. Olie verhitten in pan
  3. Kip 2-3 minuten aanbakken
  4. Ui, knoflook, paprika toevoegen
  5. Tomaten en eventueel maïs toevoegen
  6. Doorbakken tot kip gaar is
Stap 3: Taco’s Samenstellen
  1. Bloemkooltaco’s uit oven halen
  2. Vullen met kipvulling
  3. Afwerken met gewenste toppings

Pro Tips

Voorkom Natte Taco’s
  • Bloemkool GOED uitknijpen
  • Gebruik keukenpapier of kaasdoek
  • Extra vocht verwijderen voorkomt slappen bodem
Variatiemogelijkheden
  • Vegetarisch: vervang kip door bonen
  • Vegan: gebruik ei-vervanger
  • Extra pittig: meer chilipoeder toevoegen

Bewaren & Opwarmen

  • Maximaal 2 dagen in koelkast
  • Opwarmen in oven of airfryer
  • Niet in magnetron i.v.m. uitdrogen

Voedingswaarde (per portie)

  • Calorieën: 250-350
  • Proteïne: Hoog
  • Koolhydraten: Laag
  • Geschikt voor: Glutenvrij dieet, Low-carb

Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven