Snel Overzicht
Bereidingstijd: 5-10 minuten
Kooktijd: 15-20 minuten
Totale tijd: 20-30 minuten
Porties: 6-8 kleine of 3-4 grote pannenkoeken
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
Waarom Kokosmeel Pannenkoeken?
Zoek je een gezond ontbijtalternatief dat lekker én verantwoord is? Deze kokosmeel pannenkoeken zijn jouw redding!
Benodigde Keukenspullen
- Anti-aanbak koekenpan
- Mengkom
- Mixer of garde
- Maatlepel
- Spatel
Pro Tip
Een keukenmachine maakt het mengen nóg makkelijker!
Ingrediënten
Basis Ingrediënten
- 50 g kokosmeel
- 3 eieren
- 120 ml plantaardige melk
- 30 g gesmolten kokosolie
- 1 el honing
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zeezout
Optionele Extra’s
- Vanille-extract
- Kaneel
- Verse bosbessen
- Pure chocolade
Bereidingsmethode
- Klop eieren los met melk
- Voeg gesmolten kokosolie en honing toe
- Meng kokosmeel, bakpoeder en zout apart
- Combineer natte en droge ingrediënten
- Roer tot glad beslag
- Verhit pan met beetje olie
- Schep beslag in pan
- Bak 2-3 minuten per kant
- Serveer met je favoriete topping!
Handige Tips
- Let op: Kokosmeel absorbeert veel vocht
- Gebruik laag tot middelhoog vuur
- Beslag direct gebruiken na mengen
- Extra vloeistof toevoegen indien te dik
Variaties
- Banaan-kokos versie
- Vegan optie met lijnzaad-‘ei’
- Hartige versie met kruiden
- Koolhydraatarm zonder fruit
Bewaren
- Koel afgesloten: 2 dagen
- Invriezen: max 1 maand
- Opwarmen: laag vuur of 150°C in oven
Voedingsvoordelen
- Glutenvrij
- Rijk aan vezels
- Relatief eiwitrijk
- Gezonde vetten
- Laag in koolhydraten
Waarschuwing
Let op mogelijke kokos-allergie!
Veel Gestelde Vragen
Kan ik gewoon meel gebruiken?
Nee, kokosmeel heeft heel andere eigenschappen dan tarwemeel.
Zijn deze pannenkoeken echt gezond?
Absoluut! Veel gezonder dan traditionele pannenkoeken.
Hoe krijg ik ze luchtig?
Klop de eieren goed en gebruik verse bakpoeder.
Smakelijk eten! 🥞


