Essentiële Informatie
Receptdetails
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Kooktijd: 20-25 minuten
Totale tijd: 35-45 minuten
Porties: 2-4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Geschat budget: €8-€15
Dieet & Voeding
Gevulde paprika’s zijn een geweldige maaltijd voor:
- Klassieke vleesliefhebbers
- Vegetariërs
- Gezonde eters
- Meal preppers
Benodigde Keukenuitrusting
Essentiële Tools
Optionele Extras
Ingrediënten (4 personen)
Basis
- 4 grote paprika’s
- 300-500g gehakt (rund/kip)
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 100g tomatenblokjes
- 300g gekookte rijst
- 100g geraspte kaas
Kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl komijn
- Oregano
- Zout & peper
- Optioneel: chilipoeder
Bereidingsmethode
Stap 1: Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Was de paprika’s en verwijder zaadlijsten
- Snipper ui en knoflook fijn
Stap 2: Vulling Bereiden
- Bak ui en knoflook in olie
- Voeg gehakt toe en rul bakken
- Kruiden toevoegen
- Tomatenblokjes mengen
- Rijst erdoor roeren
Stap 3: Vullen en Bakken
- Paprika’s vullen
- In ovenschaal leggen
- Kaas erover strooien
- 20-25 minuten bakken
Pro Tips
- Laat vulling niet te nat worden
- Controleer gaarheid gehakt
- Varieer met vullingen
Variaties
- Vegetarisch: linzen of tofu
- Italiaans: mozzarella en basilicum
- Midden-Oosters: lamsgehakt met munt
- Vegan: plantaardig gehakt
Bewaren & Opwarmen
- Koelkast: 2 dagen houdbaar
- Opwarmen: 180°C, 10 minuten
Voedingswaarde
- Vezelrijk
- Hoog in vitamine C
- Goed proteïnebron
Mogelijke Allergenen
- Melk
- Noten
- Eventueel gluten
Smakelijk eten! 🌶️🧀


