Keto Chocolademousse Kersteditie: Jouw Ultieme Feestelijke Low-Carb Verwennerij
Essentiële Informatie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Koeltijd: 1-2 uur
Porties: 4-6
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Keto, Koolhydraatarm
Benodigdheden
- Blender of keukenmachine
- Mengkom
- Maatlepels
- Dessertglazen
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 100g pure chocolade (85%+ cacao)
- 200ml kokosroom
- 3-4 el erythritol
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
- Optioneel: ½ tl speculaaskruiden
Keto Kerst Chocolademousse Methode
- Smelt de pure chocolade au bain-marie tot glad en laat afkoelen.
- Verwijder de pit uit de avocado’s en pureer tot romige massa.
- Voeg gesmolten chocolade, kokosroom, erythritol, vanille en zout toe.
- Mix 30-45 seconden tot super glad mengsel.
- Roer speculaaskruiden erdoor voor extra kerstsfeer.
- Verdeel over dessertglaasjes.
- Minimaal 1-2 uur in koelkast laten opstijven.
Pro Keto Tips
- Gebruik minimaal 85% pure chocolade
- Let op portiegrootte
- Controleer macronutriënten
Feestelijke Afwerking
- Garneer met cacaopoeder
- Strooi wat nootjes
- Leg verse bessen erop
Bewaren
- 2-3 dagen in afgesloten container
- Koud bewaren
- Niet invriezen
Keto Variaties
- Mocha-versie: voeg espressopoeder toe
- Notenvariant: mix hazelnootpasta mee
- Frambozen-laag toevoegen
Voedingswaarde per portie
- Netto koolhydraten: 5g
- Vetten: 20g
- Eiwitten: 3g
- Calorieën: 240 kcal
Let Op: Geschikt voor wie strikt keto eet. Altijd individueel aanpassen!
Kerstspecial Tip: Serveer in mooie vintage glaasjes voor extra feestgevoel! 🎄🍫