Keto Romige Pompoensoep: De Ultieme Herfstsoep voor Laag-Koolhydraat Liefhebbers

Essentiële Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Dieet: Keto, Vegetarisch, Laag-Koolhydraat

Benodigde Keukenmaterialen

  • Grote soeppan
  • Bakplaat
  • Staafmixer of blender
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

Hoofdingrediënten
  • 1 flespompoen (± 1 kg)
  • 2 middelgrote uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 ml volle kokosmelk
  • 500 ml water
  • 1 suikervrij groentebouillonblokje
Kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en zwarte peper naar smaak
Optionele Garnering
  • Verse peterselie
  • Geroosterde pompoenpitjes

Bereidingsmethode

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de pompoen in gelijkmatige blokjes en verspreid ze op een bakplaat.
  3. Bestrooi de pompoenblokjes met:
    • Kaneel
    • Paprikapoeder
    • Zout en peper
  4. Rooster de pompoen 15-20 minuten tot goudbruin en zacht.
  5. Fruit ondertussen ui en knoflook in olijfolie in de soeppan.
  6. Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe aan de pan.
  7. Schenk water en bouillonblokje erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  9. Roer de kokosmelk erdoor op laag vuur. NIET meer laten koken!
  10. Breng op smaak met extra kruiden indien nodig.
  11. Serveer in kommen en garneer met peterselie en pompoenpitjes.

Vers gesneden oranje pompoenblokjes met paprikapoeder en kaneel op een donkere bakplaat in een rustieke keuken, omringd door een houten snijplank, een scherp koksmes en verse pompoenpitten.

Pro Tips voor Perfecte Keto Pompoensoep

  • Smaakversterking: Rooster de pompoen voor een diepere smaak
  • Textuur: Gebruik volle kokosmelk voor extra romigheid
  • Keto-Alert: Controleer bouillonblokje op verborgen koolhydraten

Bewaren en Opwarmen

  • Koelkast: 3-4 dagen
  • Vriezer: Tot 3 maanden
  • Opwarmen: Zachtjes verwarmen, NIET koken na toevoeging kokosmelk

Een handgemaakt aardewerken kom met romige oranje pompoensoep, omgeven door herfstlicht, versierd met kokosmelkdruppels, goudbruine pompoenpitjes en groene peterselie, met een vintage lepel tegen de rand.

Variaties

  • Vervang kokosmelk door amandelmelk
  • Voeg gebakken spek toe voor niet-vegetarische versie
  • Experimenteer met extra specerijen zoals nootmuskaat

Voedingswaarde (bij benadering per portie)

  • Koolhydraten: 12g
  • Vezels: 3g
  • Eiwitten: 2g
  • Vetten: 15g

Gezondheidsbonus: Rijk aan vitamine A en C, perfect voor de herfstmaanden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven