Essentiële Informatie
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Oventijd: 25-45 minuten
Totale tijd: 40-60 minuten
Porties: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 🥘
Dieet: Vegetarisch, Glutenvrij
Waarom je dol gaat op dit recept:
- Supersimpel
- Ongelooflijk veelzijdig
- Bomvol vitamines
- Minimale voorbereiding
- Past bij élk dieet
Benodigdheden
Keukengereedschap:
- Bakplaat
- Bakpapier
- Scherp mes
- Mengkom
- Keukenkwastje (handig!)
Ingrediënten
Basis Groenteselectie:
- 500g gemengde groenten:
- Paprika
- Courgette
- Aubergine
- Rode ui
- Wortel
- Zoete aardappel
Smaakmakers:
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingsmethode
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Was en snijd alle groenten in gelijkmatige stukken (2-3 cm)
- Meng in grote kom:
- Gesneden groenten
- Olijfolie
- Kruiden
- Zout en peper
- Spreid groenten uit op bakplaat
- Niet stapelen!
- Ruimte tussen de stukken is cruciaal
- Roosteren:
- Harde groenten: 30-45 minuten
- Zachte groenten: laatste 15 minuten toevoegen
- Halverwege omscheppen voor gelijkmatige bruining
Pro Tips 🔥
Wat te doen:
- Groenten gelijk groot snijden
- Niet te vol de bakplaat maken
- Experimenteer met kruiden
Vermijd:
- Te kleine stukjes (verbranden snel)
- Groenten op elkaar stapelen
- Vergeten te mengen met olie
Variaties
Seizoens Mixen:
- Winter: Pompoen, pastinaak, wortel
- Lente: Asperges, venkel
- Mediterraan: + olijven, oregano
Bewaren
- Koelkast: 3 dagen
- Invriezen: Tot 3 maanden
- Opwarmen: 5-10 min op 180°C
Voedingswaarde
- 🥬 Rijk aan vezels
- 💪 Laag in calorieën
- 🌈 Vol plantaardige antioxidanten
Eet smakelijk! 🥘✨