Keto Romige Champignonsoep: Romig en Laag in Koolhydraten
Receptinformatie
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Keto, Glutenvrij, Laag in Koolhydraten
Benodigde Keukenmaterialen
– Grote soeppan
– Staafmixer of blender
– Mes en snijplank
– Knoflookpers
Ingrediënten
– 500 g champignons (mix van wit en kastanje)
– 1 middelgrote ui
– 2 knoflooktenen
– 200 ml slagroom
– 1 bottenbouillon blokje
– 30 ml olijfolie
– Zout en zwarte peper
– Verse peterselie (garnering)
Bereidingsmethode
Stap 1: Voorbereiding
1. Was en snijd champignons in plakjes
2. Snipper ui fijn
3. Pers knoflook
Stap 2: Bakken
1. Verhit olijfolie in soeppan
2. Fruit ui en knoflook tot glazig (2-3 minuten)
3. Voeg champignons toe
4. Bak 5-7 minuten tot vocht verdampt
Stap 3: Soep Maken
1. Voeg bouillonblokje en water toe
2. Laat 10-15 minuten zachtjes koken
3. Pureer met staafmixer
4. Voeg room toe, niet laten koken
5. Breng op smaak met zout en peper
Stap 4: Serveren
1. Verdeel over kommen
2. Garneer met verse peterselie
Pro Tips
– Gebruik bottenbouillon voor extra keto-voordelen
– Bak champignons op hoog vuur voor meer smaak
– Voeg room pas toe aan het einde om schiften te voorkomen
Bewaartips
– Koelkast: 2-3 dagen
– Vriezer: tot 2 maanden (zonder room)
Variaties
– Pittig: Voeg sambal toe
– Vegetarisch: Gebruik groentebouillon
– Extra textuur: Gebakken spekjes als topping
Voedingswaarde (per portie)
– Calorieën: ±250 kcal
– Vetten: 22g
– Koolhydraten: 4g
– Proteïne: 5g
Smakelijke keto champignonsoep!