Bloemkoolpuree: Romig, Gezond & Supersnel Bereid!
Essentiële Info:
Bereidingstijd: 5-10 minuten
Kooktijd: 10-20 minuten
Totale tijd: 20-30 minuten
Porties: 2-4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch, Koolhydraatarm
Benodigdheden:
✓ Grote pan
✓ Vergiet
✓ Staafmixer of keukenmachine
✓ Kaasschaaf (optioneel)
Ingrediënten:
– 1 bloemkool (600-800g)
– 1,5L bouillon
– 50-150ml room/melk
– 15-25g boter
– Zout en peper
– Optioneel: Parmezaanse kaas
– Kruiden naar keuze
Methode:
- Bloemkool in roosjes snijden
- Bouillon aan de kook brengen
- Bloemkoolroosjes 10-12 minuten koken
- Goed laten uitlekken en uitdampen
- Eventueel knoflook fruiten in boter
- Bloemkool pureren met:
- Room/melk
- Boter
- Kaas
- Kruiden
- Op smaak brengen met zout en peper
- Direct serveren
Pro Tips:
– Niet te lang koken om waterigheid te voorkomen
– Goed laten uitlekken na koken
– Experimenteer met kruiden
– Niet te veel vocht toevoegen
Variaties:
– Pittig met chili
– Vegan versie
– Met extra groenten
– Ovenschotelvariant
Bewaren:
– Koelkast: 2 dagen
– Vriezer: 2 maanden
Voedingswaarde:
– Laag in koolhydraten
– Rijk aan vitamine C
– Veel vezels
– Minder calorieën dan aardappelpuree
Perfect Voor:
– Keto dieet
– Diabetesvriendelijk
– Vegetarische maaltijd
– Snel avondeten