Geroosterde Zalm met Citroen en Dille: Een Heerlijk en Gezond Gerecht

Geroosterde Zalm met Citroen en Dille: Een Heerlijk en Gezond Gerecht

🍽️ Snel, Makkelijk en Onweerstaanbaar Zalmrecept
Essentiële Informatie

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Baktijd: 10-20 minuten
Totale tijd: 20-30 minuten
Porties: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Pescotarisch, Koolhydraatarm

Benodigdheden
  • Oven of grill
  • Ovenschaal
  • Mengkom
  • Keukenkwastje
  • Snijplank

Cinematische close-up van verse zalmfilets die worden ingesmeerd met een gouden olijfolie-citrusmarinade in een rustieke keukensetting, met verse dille in de buurt en zacht natuurlijk licht dat door het raam stroomt.

Ingrediënten
  • 4 zalmfilets (150-200g)
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 el verse dille
  • Knoflookpoeder
Bereidingsmethode
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Meng olijfolie, citroensap, dille en knoflook
  3. Bestrijk de zalmfilets met de marinade
  4. Leg de filets in de ovenschaal
  5. Bak 10-15 minuten tot zalm lichtroze is
Pro Tips
  • Gebruik verse zalm voor beste smaak
  • Niet te lang bakken = sappige zalm
  • Garneer met extra verse dille
Sausvariant
  • Meng Griekse yoghurt
  • Voeg citroensap en dille toe
  • Serveer naast de zalm

Professionele bovenaanzicht van perfect geroosterde zalmfilets met een krokante buitenkant en lichtroze hart, mooi gepresenteerd op een wit keramisch bord. Garnering met verse dille en citroenpartjes, subtiele stoom en warme richtingverlichting die de aantrekkelijke kleuren van het gerecht benadrukt.

Voedingswaarden
  • Rijk aan proteïne (25-30g)
  • Omega-3 vetzuren
  • Laag in koolhydraten
Bewaren
  • Maximaal 2 dagen in koelkast
  • Bedekt opwarmen
Variaties
  • Vervang dille door peterselie
  • Voeg kappertjes toe
  • Grill op BBQ voor rokerige smaak
Duurzaamheidstip

Kies voor MSC-gelabelde zalm voor een milieubewuste maaltijd!

Eet smakelijk! 🐟🌿

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven