Geroosterde Zalm met Citroen en Dille: Een Heerlijk en Gezond Gerecht
🍽️ Snel, Makkelijk en Onweerstaanbaar Zalmrecept
Essentiële Informatie
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Baktijd: 10-20 minuten
Totale tijd: 20-30 minuten
Porties: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Pescotarisch, Koolhydraatarm
Benodigdheden
- Oven of grill
- Ovenschaal
- Mengkom
- Keukenkwastje
- Snijplank
Ingrediënten
- 4 zalmfilets (150-200g)
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
- 2 el verse dille
- Knoflookpoeder
Bereidingsmethode
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng olijfolie, citroensap, dille en knoflook
- Bestrijk de zalmfilets met de marinade
- Leg de filets in de ovenschaal
- Bak 10-15 minuten tot zalm lichtroze is
Pro Tips
- Gebruik verse zalm voor beste smaak
- Niet te lang bakken = sappige zalm
- Garneer met extra verse dille
Sausvariant
- Meng Griekse yoghurt
- Voeg citroensap en dille toe
- Serveer naast de zalm
Voedingswaarden
- Rijk aan proteïne (25-30g)
- Omega-3 vetzuren
- Laag in koolhydraten
Bewaren
- Maximaal 2 dagen in koelkast
- Bedekt opwarmen
Variaties
- Vervang dille door peterselie
- Voeg kappertjes toe
- Grill op BBQ voor rokerige smaak
Duurzaamheidstip
Kies voor MSC-gelabelde zalm voor een milieubewuste maaltijd!
Eet smakelijk! 🐟🌿