Gevulde Kipfilet met Spinazie en Kaas: Een Heerlijke Smaakexplosie
RECEPTOVERZICHT
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Kooktijd: 25-30 minuten
Totale tijd: 40-50 minuten
Porties: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk tot gemiddeld
Dieet: Niet-vegetarisch, Laag in koolhydraten
BENODIGDHEDEN
Keukentools:
• Oven
• Koksmes
• Snijplank
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Tandenstokers
INGREDIËNTEN
Hoofdingrediënten:
• 4 kipfilets
• 150g verse spinazie
• 100g mozzarella
• 2 knoflookteentjes
• Olijfolie
• Zout en peper
Kruiden:
• Oregano
• Paprikapoeder
• Nootmuskaat
BEREIDINGSMETHODE
1. Oven voorverwarmen op 200°C
2. Spinazie voorbereiden
• Spinazie wassen
• Kort aanbakken met knoflook
• Laten uitlekken en afkoelen
3. Kipfilets voorbereiden
• Horizontaal insnijden
• Plat maken met vleeshamer
• Kruiden met zout, peper en specerijen
4. Vulling maken
• Spinazie mengen met verkruimelde mozzarella
• Vulling in kipfilet leggen
• Oprollen en vastzetten met tandenstokers
5. Bakproces
• Kort aanbraden in pan (2 min per kant)
• Overplaatsen naar ovenschaal
• 20-25 minuten bakken in oven
CRUCIALE TIPS
• Controleer kerntemperatuur kip (70-75°C)
• Niet te lang bakken om uitdrogen te voorkomen
• Laat na bakken 5 minuten rusten
BEWAARTIPS
• Maximaal 2 dagen in koelkast
• Bedekt opwarmen in oven op 160°C
VARIATIES
• Vegetarisch: Portobello als basis
• Extra kaassoorten proberen
• Toevoegen zongedroogde tomaat
• Omwikkelen met ontbijtspek
NUTRITIONELE HIGHLIGHTS
• Hoog in eiwit
• Laag in koolhydraten
• Rijk aan ijzer door spinazie
MOGELIJKE BIJGERECHTEN
• Aardappelpuree
• Bloemkoolrijst
• Verse salade
VEEL GEMAAKTE FOUTEN
• Te veel vulling gebruiken
• Kip te lang bakken
• Niet goed afsluiten van vulling
SMAAKTIP: Laat de kipfilet na het bakken even rusten zodat de sappen zich kunnen herverdelen voor een ultiem sappig resultaat!