Koolhydraatarme No Bake Cheesecake: Hét Ultieme Gezonde Dessert

Waarom deze No Bake Cheesecake Geweldig Is

Wil je een heerlijk dessert dat geen enkele oven nodig heeft, perfect past in een keto-dieet en supersnel klaar is? Dan is deze koolhydraatarme cheesecake precies wat je zoekt!

Snel Overzicht
  • Bereidingstijd: 15-35 minuten
  • Koeltijd: 4-8 uur
  • Porties: 8-12 personen
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Dieet: Koolhydraatarm, Glutenvrij, Keto-proof

Benodigde Keukenmaterialen

Essentieel
  • Springvorm (20-24 cm)
  • Elektrische mixer
  • Mengkommen
  • Keukenweegschaal
Handige Extra’s
  • Bakpapier
  • Siliconen spatel
  • Steelpan (voor eventuele toppings)

Cinematische overhead opname van een marmeren keukenblad met zacht natuurlijk licht, waarop ingrediënten voor een keto cheesecake zijn gerangschikt: kristallijne poedersuiker, roomwitte roomkaas, gesmolten gouden boter in een glazen kom en perfect gemeten amandelmeel in aardse keramische kommen, met een professionele standmixer in gereedheid.

Ingrediënten voor de Bodem

Droge Ingrediënten
  • 100g amandelmeel
  • 25g kokosmeel
  • 30g poederzoetsstof
  • Snufje zout
Vloeibare Ingrediënten
  • 75g gesmolten roomboter
  • 1 tl vanille-extract

Ingrediënten voor de Vulling

Basis
  • 400g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 200ml slagroom
  • 75ml zure room
  • 50g poederzoetsstof
  • 1 tl vanille-extract
  • 10g gelatine
Optionele Smaakmakers
  • Citroenrasp
  • Snuifje kaneel
  • Vanille-extract

Bereidingsmethode

Stap 1: Bodem Voorbereiden
  1. Meng alle droge bodemingrediënten
  2. Voeg gesmolten boter toe
  3. Druk stevig in springvorm
  4. Zet 30 minuten in koelkast
Stap 2: Vulling Maken
  1. Week gelatine in koud water
  2. Mix roomkaas glad
  3. Klop slagroom lobbig
  4. Voeg zoetstof en smaakmakers toe
  5. Los gelatine op, meng door vulling
Stap 3: Afwerken
  1. Verdeel vulling over bodem
  2. Strijk glad
  3. Minimaal 4 uur laten opstijven
  4. Eventueel garneren met verse bessen

Een professioneel gefotografeerde no-bake cheesecake in een elegante springvorm, met een gladde, ivoorkleurige bovenkant die mooi wordt verlicht, garnituur van verse rode bessen en muntblaadjes, gepresenteerd op een vintage houten bord met een subtiele bestuiving van poedersuiker voor een sfeervolle low-carb dessertscene.

Pro Tips

Bewaren
  • Koel: 3-4 dagen houdbaar
  • Invriezen: Maximaal 1 maand
Veelgemaakte Fouten
  • Roomkaas niet op kamertemperatuur
  • Te lang kloppen van slagroom
  • Onvoldoende laten opstijven

Variaties

Smaak Opties
  • Citroen-limoen
  • Bosvruchten
  • Pure chocolade
  • Koffie
Dieetvarianten
  • Vegan: Cashewroom
  • Lactosevrij: Kokosroom
  • Noten-arm: Zonnebloempitten

Voedingswaarde (Per Portie)

  • Calorieën: 250-300
  • Koolhydraten: 3-5g
  • Eiwitten: 5-7g
  • Vetten: 22-25g

Bon appétit!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven