Smeuige Kokoscake: Hét Ultieme Recept voor een Zacht en Heerlijk Dessert

Essentiële Informatie

Bereidingstijd: 45-55 minuten

Porties: 6-8 stuks

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Vegetarisch, Glutenvrij-optie

Benodigdheden

Keukengerei
  • Cakevorm (18-22 cm)
  • Elektrische mixer
  • Mengkommen
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Spatel

Rustieke keuken met warm natuurlijk licht; houten aanrecht met vintage mengkom met roomboter en bruine suiker, een elektrische mixer, versgeraspte kokos en verse limoenen, warme en huiselijke sfeer.

Ingrediënten

Basis Ingrediënten
  • 150 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 middelgrote eieren
  • 180 g bruine suiker
  • 100-120 g geraspte kokos
  • 120 g bloem (of 55 g kokosmeel voor glutenvrij)
  • 1 tl bakpoeder
  • 60-120 ml melk of kokosmelk
  • Snufje zout
Smaakmakers
  • Rasp en sap van 1 limoen
  • 1 tl vanille-extract
  • Optioneel: verse bessen

Bereidingsmethode

Stap 1: Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 175-180°C
  • Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier
Stap 2: Boter en Suiker Mengsel
  • Klop boter en suiker 5 minuten lang tot een luchtig mengsel
  • Voeg limoenrasp en -sap toe
  • Klop de eieren één voor één erdoor
Stap 3: Beslag Maken
  • Zeef de bloem en het bakpoeder
  • Voeg kokosmelk geleidelijk toe
  • Meng alle ingrediënten tot een glad beslag
  • Let op: Niet teveel roeren om luchtigheid te behouden
Stap 4: Bakken
  • Giet het beslag in de voorbereide vorm
  • Optioneel: Strooi wat verse bessen of kokosvlokken bovenop
  • Bak 30-40 minuten
  • Controle: Prik met een satéprikker – moet er bijna schoon uitkomen

Perfect gebakken kokoscake uit de oven in een matte zwarte bakvorm, versierd met kokosvlokken en rode bessen, omgeven door stoom en zonlicht.

Pro Tips

Bewaren
  • Luchtdicht verpakt: tot 3 dagen houdbaar
  • Bewaar zonder glazuur voor langere houdbaarheid
Variaties
  • Glutenvrij: Vervang bloem door kokosmeel
  • Vegan: Gebruik kokosolie en vervang eieren door lijnzaad-‘ei’
  • Tropisch: Voeg ananas of mango toe

Veelvoorkomende Fouten Vermijden

  • Niet te lang bakken (droge cake)
  • Eieren goed luchtig kloppen
  • Beslag niet teveel roeren

Voedingswaarde Highlights

  • Rijk aan vezels
  • Bron van gezonde vetten
  • Optioneel laag in koolhydraten

Pro Tip: De sleutel tot een smeuïge kokoscake zit ‘m in het lang en zorgvuldig kloppen van boter en suiker!

Ik wens je veel bakplezier met deze heerlijke kokoscake!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven