Koolhydraatarme Appeltaart: Heerlijk Gezond Genieten zonder Schuldgevoel

Snel en Makkelijk Low-Carb Dessert

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Baktijd: 35-45 minuten
Totale tijd: Circa 1 uur
Porties: 4-10
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Koolhydraatarm, Glutenvrij

Waarom deze Appeltaart Anders Is

Vergeet traditionele appeltaarten vol suiker en koolhydraten! Deze koolhydraatarme versie is:

  • Rijk aan gezonde vetten
  • Vol smaak
  • Makkelijk te maken
  • Perfect voor iedereen die let op koolhydraten

Benodigde Keukenmaterialen

Essentieel
  • Springvorm (12-24 cm)
  • Mengkom
  • Oven
  • Bakpapier
  • Spatel
Handig Extra
  • Keukenweegschaal
  • Handmixer

Ingrediënten

Bodem
  • 200g amandelmeel
  • 30g kokosmeel
  • 75g roomboter (gesmolten)
  • 1 ei
  • 2 el erythritol
Vulling
  • 2-3 Granny Smith appels
  • 1-2 tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • 2 el erythritol
Optionele Topping
  • Gemengde noten
  • Suikervrije karamelsaus
  • Ongezoete slagroom

Hedendaagse keuken met natuurlijk licht, close-up van handen die dunne Granny Smith-appelschijfjes schikken op een amandelmeelkorst in een donkere springvorm, met kaneel en erythritol in de buurt.

Bereidingsmethode

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Bereid de bodem:
    • Meng amandelmeel, kokosmeel, gesmolten boter, ei en zoetstof
    • Druk het deeg stevig in de springvorm
    • Optioneel: 30 min in koelkast laten opstijven
  3. Bereid de appelvulling:
    • Was en snijd de appels in dunne plakjes
    • Meng met kaneel, citroensap en zoetstof
  4. Vulling aanbrengen:
    • Verdeel appelmenging gelijkmatig over de bodem
    • Strooi eventueel wat noten erover
  5. Bakken:
    • Bak 35-45 minuten op 180°C
    • Let op goudbruine kleur
    • Na 30 minuten even controleren

Vers baked, gouden-kleurige low-carb appel taart op een vintage keramische taartstandaard, met stijgende stoom en zichtbaar gekarameliseerde appellagen, bedekt met gehakte noten, verlicht door zacht namiddaglicht.

Pro Tips

Bewaren
  • 2-3 dagen houdbaar in koelkast
  • Perfect om in te vriezen
Veelgemaakte Fouten
  • Niet te veel vocht in appelvulling
  • Bodem niet te dik maken
  • Goed door laten bakken
Variaties
  • Vervang appel door courgette voor nóg minder koolhydraten
  • Gebruik koksolie voor veganistische versie
  • Experimenteer met verschillende noten

Nutritionele Voordelen

  • Laag in koolhydraten
  • Rijk aan vezels
  • Gezonde vetten uit noten
  • Suikervrij

Perfecte Taart voor Iedereen die Bewust Wil Eten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven