Koolhydraatarme Bibimbap: Dé Ultieme Low-Carb Korean Bowl

Sleutelinformatie:

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Kooktijd: 10-15 minuten

Totale tijd: 25-35 minuten

Porties: 2-4

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Koolhydraatarm, Keto, Glutenvrij

Benodigdheden:

  • Grote wok of koekenpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Mengkom

Ingrediënten:

Basis:
  • 300g bloemkoolrijst
  • 250g rundvlees/tofu
  • 2 grote eieren
  • 100g spinazie
  • 100g wortel (julienne)
  • 100g courgette (julienne)
  • 4 champignons
Marinade/Smaakmakers:
  • 2 el tamari
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 knoflookteentjes
  • Gochugaru of chilivlokken

Een moderne, zonnige keuken met een chef die kleurrijke julienne-groenten (helder oranje wortels, groene courgette, witte champignons) op een snijplank van natuurlijk hout rangschikt. Verse ingrediënten glanzen en er staat een kom met marineren rundvlees in rijke sojasauskleuren dichtbij. Traditionele Koreaanse keramische kommen wachten op de achtergrond.

Bereidingsmethode:

1. Vlees Voorbereiden
  • Marineer rundvlees 10 minuten in sojasaus en kruiden
  • Laat op kamertemperatuur komen
2. Bloemkoolrijst Bakken
  • Verhit kokosolie in pan
  • Roerbak bloemkoolrijst 2-3 minuten
  • Breng op smaak met kruiden
  • Zet apart
3. Groenten Bereiden
  • Snijd alle groenten in dunne reepjes
  • Roerbak elk apart op hoog vuur
  • Blijf beweging maken voor knapperige textuur
4. Vlees Bakken
  • Verhit pan tot hete temperatuur
  • Bak vlees in 2-3 minuten rondom bruin
  • Niet te lang bakken om droogheid te voorkomen
5. Ei Bereiden
  • Bak apart spiegelei of pocheer
  • Dooier moet zacht blijven
6. Assemblage
  • Bloemkoolrijst als basis
  • Groenten netjes naast elkaar schikken
  • Vlees toevoegen
  • Ei bovenop
  • Bestrooi met sesamzaadjes
  • Optioneel: kimchi toevoegen

Bovenaanzicht van een prachtig low-carb bibimbap in een traditionele stenen kom, met bloemkoolrijst als witte basis en kleurrijke groenten in nette secties, bekroond met een perfect gebakken ei met een gouden, lopende dooier en gegarneerd met zwarte sesamzaadjes, in een moderne keuken met opstijgende stoom.

Pro Tips:

  • Gebruik altijd verse ingrediënten
  • Bak groenten apart voor beste smaak
  • Marineer vlees minimaal 10 minuten
  • Serveer direct na bereiden

Voedingswaarde (per portie):

Calorieën: 500-580 kcal

Koolhydraten: 10-14g

Eiwitten: 29-50g

Vetten: 30-44g

Bewaren:

  • Gescheiden bewaren
  • Maximaal 2-3 dagen in koelkast
  • Niet invriezen

Variaties:

  • Vegetarisch: vervang vlees door tofu
  • Extra pittig: meer gochugaru
  • Andere groenten mogelijk

Perfecte Bibimbap Geheim:

Temperature, timing en verse ingrediënten zijn alles!

Eet smakelijk! 🥢🥬

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven