Luxe Mini Cheesecakes: Koolhydraatarm Genieten

Snel Overzicht

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Totale tijd: 4,5-7,5 uur
Porties: 6-24 mini cheesecakes
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Koolhydraatarm, Keto, Glutenvrij

Materiaal

Essentiële Keukengerei
  • Muffin- of cupcakebakvorm
  • Keukenmachine of handmixer
  • Mengkommen
  • Maatbekers en lepels
  • Spatel
Handige Extra’s
  • Spuitzak
  • Siliconenvormpjes

Moderne Nederlandse keuken met daglicht, marmeren aanrecht met ingrediënten voor mini cheesecakes: roomkaas, eieren, erythritol, gesmolten boter, keukenmixer, meetinstrumenten en vintage muffinvorm.

Ingrediënten voor 12 Mini Cheesecakes

Bodem
  • 125 g amandelmeel
  • 30-60 g gesmolten boter
  • 20-30 g erythritol
  • Snufje zout (optioneel)
Vulling
  • 400 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 100 ml slagroom
  • 60-100 g erythritol
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 el citroensap
Optionele Toppings
  • Verse bessen (beperkte hoeveelheid)
  • Suikervrije slagroom
  • Nootjes
  • Citroenrasp

Bereidingsmethode

  1. Verwarm de oven voor op 160-170°C.
  2. Bodem voorbereiden:
    • Meng amandelmeel, boter en zoetstof
    • Druk stevig aan in muffinvormpjes
    • Kort bakken (8-10 minuten)
    • Laten afkoelen
  3. Vulling maken:
    • Klop roomkaas glad met zoetstof
    • Voeg vanille en citroensap toe
    • Eieren één voor één toevoegen
    • Glad en zonder klontjes mengen
  4. Bakken:
    • Vul vormpjes tot net onder de rand
    • Bak 15-20 minuten
    • Midden mag nog licht wiebelen
  5. Afkoelen:
    • Laat 1 uur afkoelen in oven met deur op kier
    • Minimaal 4-6 uur in koelkast laten opstijven

Close-up van perfect gebakken mini cheesecakes op een rustieke houten plank, met amandelmeel bodems, romige bovenkanten, versierd met rode bessen en suikervrije slagroom, verlicht door zacht natuurlijk licht.

Bewaar Tips

  • 4-5 dagen houdbaar in afgesloten bak in koelkast
  • Invriezen mogelijk (zonder topping)
  • Maximaal 1 maand invries-stabiliteit

Veelgemaakte Fouten Vermijden

  • Niet te lang bakken (kans op droog resultaat)
  • Roomkaas moet op kamertemperatuur zijn
  • Niet teveel vocht toevoegen
  • Gelijkmatig mengen zonder klontjes

Variaties

  • High protein: voeg cottage cheese toe
  • No-bake variant mogelijk
  • Experimenteer met seizoensfruit
  • Probeer verschillende suikervrije toppings

Nutritionele Highlights

  • Laag in koolhydraten (2-3 gram per stuk)
  • Hoog in vet
  • Geschikt voor keto-dieet
  • Glutenvrij

Pro Tip: Serveer in gouden cupcakevormpjes voor extra luxe presentatie!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven