Recept: Koolhydraatarme Chocoladesoesjes (Keto-Friendly)

Recept: Koolhydraatarme Chocoladesoesjes (Keto-Friendly)

Essentiële Info:

Bereidingstijd: 25 minuten

Oventijd: 20-30 minuten

Totale tijd: 50-60 minuten

Porties: 20 kleine of 10-12 middelgrote soesjes

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Koolhydraatarm, Keto, Glutenvrij, Suikervrij

Benodigde Uitrusting:
  • Elektrische mixer
  • Spuitzak met rond spuitmondje (10-15 mm)
  • Bakplaat met bakpapier
  • Hittebestendige kom
  • Steelpan
Ingrediënten:

Voor de soesjes:

  • 4 eiwitten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g erythritol poedersuiker

Voor de vulling:

  • 150 ml slagroom
  • 50 g mascarpone
  • 35 g erythritol poedersuiker

Voor de topping:

  • 100 g suikervrije chocolade
  • 10 g kokosolie
Bereidingsmethode:
  1. Verwarm de oven voor op 185-190°C.
  2. Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
    • Voeg geleidelijk erythritol poeder toe
    • Klop tot stijve, glanzende pieken
    • Spatel vanille en bakpoeder erdoor
  3. Vul de spuitzak met het eiwitmengsel.
    • Spuit 3-4 cm toefjes op de bakplaat
    • Zorg voor voldoende ruimte tussen de soesjes
  4. Bak 20-30 minuten zonder de ovendeur te openen.
    • Laat 5-10 minuten drogen in uitgeschakelde oven met deur op een kier
  5. Bereid de vulling:
    • Klop slagroom stijf met zoetstof
    • Meng voorzichtig mascarpone erdoor
  6. Vul de soesjes:
    • Maak een klein gaatje onderin
    • Spuit de slagroom-mascarpone vulling
  7. Bereid de chocoladetopping:
    • Smelt suikervrije chocolade met kokosolie au bain-marie
    • Doop of bestrijk de soesjes met chocolade
  8. Laat 30-60 minuten afkoelen voor een stevige chocoladelaag.

Close-up van glanzende merengue pieken die vakkundig op bakpapier worden pipet in uniforme rondjes van 3-4 cm, met natuurlijk licht dat de zijdezachte textuur van het mengsel benadrukt. Een professionele stainless steel spuitzak met ronde tip is zichtbaar in beeld.

Pro Tips:
  • Gebruik kamertemperatuur eiwitten voor meer volume
  • Voorkom vetcontact bij het kloppen van eiwitten
  • Spatel voorzichtig om lucht te behouden
  • Ovendeur niet openen tijdens bakken
Bewaren:
  • Ongevuld: 1-2 dagen op kamertemperatuur
  • Gevuld: 24-48 uur in koelkast
  • Invriezen mogelijk (zonder vulling)
Variaties:
  • Koffie-mokka vulling: voeg espresspoeder toe
  • Sinaasappel-choco: voeg sinaasappelrasp toe
  • Mini Bossche bollen: maak iets grotere soesjes
Veelgemaakte Fouten:
  • Ovendeur openen: soesjes zakken in
  • Slap eiwitschuim: platte soesjes
  • Oververhitte chocolade: dof oppervlak
Nutritionele Highlights:
  • Laag in koolhydraten (circa 2,5g per stuk)
  • Geschikt voor keto-dieet
  • Glutenvrij
  • Suikervrij

Smakelijk eten!

Elegante mini roomsoesjes gedipt in glanzende donkere keto-chocolade, omringd door stoom en warme verlichting, met een vlekkeloze chocoladecoating op een marmeren afkoelrek, bestrooid met cacaopoeder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven