Koolhydraatarme Hazelnootschuimtaart: Een Luxueus Laag-Carb Dessert

Snel Overzicht

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 60-120 minuten
Totale tijd: 1,5-2,5 uur
Porties: 8-10 punten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Koolhydraatarm, Suikervrij, Glutenvrij

Een rustieke keuken met zonlicht, waar een koperen standmixer glanzende eiwitpieken draait. Fijngemalen hazelnoten en erythritol in vintage glazen kommen, terwijl een handgeschreven recept en bakpapier met cirkels op het marmeren aanrecht liggen.

Benodigdheden

Keukengereedschap
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Standmixer
  • Spuitzak
  • Spatel
  • Kommen
Alternatieve Tools
  • Handmixer
  • Lepel voor verdelen
  • Paletmes

Ingrediënten

Basis
  • 140g fijn gemalen hazelnoten
  • 4 eiwitten (± 125g)
  • 75-140g erythritol
  • 225ml slagroom
  • 30g mascarpone
  • 20g stevia-chocolade (optioneel)
Smaakmakers
  • Vanillestokje
  • Snuifje zout
  • Mokkapoeder (optioneel)
Garneringen
  • Geroosterde gehakte hazelnoten
  • Suikervrije chocoladerasp

Bereidingsmethode

  1. Voorbereiding
    • Noten fijnmalen
    • Bakpapier met cirkels voorbereiden
    • Eiwitten op kamertemperatuur brengen
  2. Eiwitschuim Maken
    • Eiwitten met zout opkloppen
    • Suikervervanger langzaam toevoegen
    • Doorkloppen tot stijve, glanzende pieken
  3. Schuimlagen Vormen
    • Hazelnoten voorzichtig door schuim spatelen
    • Twee cirkels op bakpapier vormen
    • Bakken op 120-135°C, 45-60 minuten
  4. Mokkacrème Bereiden
    • Slagroom mengen met mascarpone
    • Vanille en mokka-extract toevoegen
  5. Assemblage
    • Eerste schuimlaag met crème bedekken
    • Tweede laag erop plaatsen
    • Resterende crème verdelen
    • Garneren met hazelnoten/chocolade

Een elegante werkbank met warme verlichting toont een hazelnootschuimtaart in opbouw, met zijdeachtige mokkacrème die tussen schuimlagen wordt aangebracht, en versgebrande hazelnoten en chocoladekrullen klaar voor garnering.

Cruciale Tips

  • Let op: Voeg suikervervanger langzaam toe om schuim intact te houden
  • Bewaren: Onafgedekt, niet luchtdicht
  • Serveren: Direct uit koelkast

Variaties

  • Pure slagroom in plaats van mokka
  • Andere noten gebruiken
  • Citroen- of koffiesmaak toevoegen
  • Vegan versie met aquafaba

Voedingswaarden (per portie)

  • Koolhydraten: 1,1-1,9g
  • Calorieën: 225 kcal
  • Vet: 21,7g
  • Eiwit: 4,9g

Bewaartips

  • Schuimlagen: Droog en onafgedekt
  • Afgewerkte taart: 1 dag in koelkast
  • Niet opwarmen

Veelgemaakte Fouten

  • Te snel suikervervanger toevoegen
  • Onvoldoende baktijd
  • Luchtdicht bewaren

Pro Tip: Houd altijd de verhouding 1:1:1 tussen eiwit, suikervervanger en noten aan voor perfect schuim!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven