Koolhydraatarme Bramen Cheesecake: Een Heerlijk Low-Carb Dessert

Koolhydraatarme Bramen Cheesecake: Een Heerlijk Low-Carb Dessert

Essentiële Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 60 minuten

Totale tijd: 4-6 uur

Porties: 12 punten

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Koolhydraatarm, Glutenvrij

Benodigdheden
  • Springvorm (20-24 cm)
  • Elektrische mixer
  • Mengkommen
  • Steelpan
  • Bakpapier
Ingrediënten
Bodem:
  • 180g amandelmeel
  • 20g kokosmeel
  • 50g Sukrin Gold
  • 115g ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille-extract
Vulling:
  • 500g roomkaas
  • 125g zure room
  • 90g Sukrin Icing
  • 3 eieren
  • 2 el citroensap
Bramencompote:
  • 200g bramen
  • 35g erytritol
  • 1 el citroenrasp
  • 5g arrowroot

Rustieke keuken met warm zonlicht, marmeren aanrecht, amandelmeel, kokosmeel en gesmolten boter gemengd in een aardewerken kom. Vintage springvorm met bakpapier, houten deegroller en meetlepels uitgestald.

Bereidingsmethode
1. Voorverwarming oven op 140°C
2. Bodem bereiden
  • Meng amandelmeel, kokosmeel, zoetstof
  • Voeg gesmolten boter toe
  • Druk mengsel in springvorm
  • Kort voorbakken (10 minuten)
3. Vulling maken
  • Mix roomkaas glad
  • Voeg zure room en zoetstof toe
  • Eieren één voor één toevoegen
  • Niet teveel kloppen
4. Bramencompote
  • Bramen zachtjes verwarmen
  • Toevoegen erytritol en citroenrasp
  • Binden met arrowroot
  • Laten afkoelen
5. Bakken
  • Vulling over bodem gieten
  • 60 minuten bakken op 140°C
  • Midden moet licht bewegen
6. Afkoelen
  • Minimaal 2 uur in koelkast
  • Compote verdelen over taart
Pro Tips
  • Roomkaas op kamertemperatuur
  • Niet overmixen
  • Langzaam laten afkoelen voorkomt scheuren
Bewaren
  • 3-4 dagen in koelkast
  • Afgedekt bewaren
Variaties
  • Vervang bramen door ander fruit
  • Vegan versie mogelijk
  • Andere notenmeel opties
Voedingswaarde (per portie)
  • 326 kcal
  • 29,5g vet
  • 5,9g koolhydraten
  • 8,6g eiwit

Smakelijk!

Elegante romige cheesecake op zwarte leisteen, gegarneerd met bramencompote, met een goudbruine amandel-kokosbodem, verse bramen en muntblaadjes, verlicht door zacht strijklicht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven