Koolhydraatarme Oranje Cheesecake Bites: Een Feestelijk Low-Carb Genot

Koolhydraatarme Oranje Cheesecake Bites: Een Feestelijk Low-Carb Genot

Sleutelinformatie:

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 35 minuten

Totale tijd: 2,5 uur

Porties: 9 bites

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Koolhydraatarm, Glutenvrij

Benodigdheden:
  • Vierkante bakvorm (20×20 cm)
  • Elektrische mixer
  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Mengkommen
Ingrediënten:

Bodem:

  • 60 g amandelmeel
  • 60 g pecannotenmeel
  • 60 g gesmolten kokosolie/boter

Vulling:

  • 400 g roomkaas
  • 3 middelgrote eieren
  • 80 g Sukrin Icing
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 g arrowroot
  • Snufje zout

Oranje Topping:

  • Perzikcurd of sinaasappelcurd
  • Suikervrij zoetmiddel
  • Citroensap

Rustieke keukenscène met natuurlijk licht, traditionele keukenmachine met pecannoten, glazen mengkommen met gesmolten kokosolie en amandelmeel, en een houten werkblad vol ingrediënten en een vintage weegschaal.

Methode:

1. Bereid de notenmeel-bodem:

  • Maal pecannoten fijn in keukenmachine
  • Meng amandel- en pecannotenmeel met gesmolten olie
  • Druk mengsel stevig in bakpapier-beklede vorm
  • Voorbakken op 160°C, 7 minuten

2. Maak de romige vulling:

  • Roomkaas op kamertemperatuur
  • Mix roomkaas met Sukrin Icing
  • Voeg vanille, arrowroot en zout toe
  • Eieren één voor één toevoegen
  • Mengen tot glad en luchtig

3. Bakproces:

  • Vulling op voorgebakken bodem gieten
  • Bakken 25-28 minuten op 160°C
  • Let op: zijkanten stevig, midden licht wabbelig

4. Afkoelen en topping:

  • 1 uur afkoelen op aanrecht
  • Minimaal 1 uur in koelkast
  • Oranje curd bereiden
  • Topping gelijkmatig verdelen
  • Nogmaals 1 uur koelen

Grote close-up van vierkante oranje cheesecake bites op een matte zwarte leisteen plaat, versierd met sinaasappelschil en munt, met zachte verlichting en een vintage theedoek op de achtergrond.

Cruciale Tips:
  • Roomkaas moet kamertemperatuur hebben
  • Niet te lang bakken om scheuren te voorkomen
  • Kan 2 maanden ingevroren worden
Variaties:
  • Vegan versie met plantaardige roomkaas
  • Citroenschil door vulling voor extra frisheid
  • Verschillende fruitcurds proberen
Bewaartips:
  • 4 dagen koel bewaard
  • Per stuk invriezen voor portiecontrole
Voedingswaarde (per bite):
  • 394 kcal
  • 37,1 g vet
  • 4,6 g koolhydraten
  • 9,5 g eiwit
Perfect Voor:
  • Koningsdag
  • Zomerse feesten
  • Low-carb liefhebbers
  • Gezonde snackers

Pro tip: Altijd ingrediëntetiketten checken op verborgen suikers!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven