Essentiële Informatie
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Totale tijd: 3-5 uur
Porties: 10-12
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Koolhydraatarm, Vegetarisch
Benodigdheden
- 20-22 cm springvorm
- Bakpapier
- Mixer
- Mengkommen
- Weegschaal
Ingrediënten Bodem
- 200 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 50 gr erythritol
- 2 el speculaaskruiden
- 1 eiwit
- 75 gr gesmolten roomboter
Ingrediënten Vulling
- 500 gr roomkaas
- 2-3 eieren
- 100 gr yoghurt
- 40 gr erythritol
- 2 tl vanille-extract
- 2 el speculaaskruiden
Methode
1. Verwarm de oven voor op 160-180°C
2. Bodem Voorbereiden
Meng alle droge ingrediënten
Voeg gesmolten boter toe
Druk stevig in springvorm
Bak 25 minuten goudbruin
3. Vulling Maken
Klop roomkaas romig
Voeg eieren één voor één toe
Meng speculaaskruiden en vanille
Verdeel over afgekoelde bodem
4. Bakken
Bak 55-65 minuten
Midden mag nog iets zacht zijn
Laat 1 uur in oven met deur op kier afkoelen
5. Afwerken
Minimaal 2-4 uur in koelkast
Garneer met gehakte kruidnoten
Cruciale Tips
- Roomkaas moet kamertemperatuur hebben
- Niet overbakken
- Langzaam laten afkoelen voorkomt scheuren
Bewaren
- Koelkast: 3-4 dagen
- Vriezer: tot 1 maand
Variaties
- Toevoegen suikervrije chocolade
- Vegan versie met plantaardige vervangers
- Hazelnootmeel als alternatief
Voedingswaarde (Indicatief)
- Laag in koolhydraten
- Hoog in proteïne
- Rijk aan vezels
Allergiewaarschuwing
Let op: bevat melk, eieren, noten
Extra Informatie
Deze cheesecake past perfect in keto en low-carb diëten. De speculaaskruiden geven een heerlijke winterse toets aan dit feestelijke dessert!


