Pittige Gegrilde Kipfilet: Snel, Makkelijk en Bomvol Smaak

Pittige Gegrilde Kipfilet: Snel, Makkelijk en Bomvol Smaak

Bereid je voor op een explosie van smaken met deze heerlijke gegrilde kipfilet!

Essentiële Informatie
  • Voorbereidingstijd: 10-20 minuten
  • Baktijd: 12-16 minuten
  • Totale tijd: 25-50 minuten
  • Porties: 2-4 personen
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Dieet: Glutenvrij mogelijk
Wat heb je nodig?
Keukengereedschap
  • Grillpan of barbecue
  • Kom voor marinade
  • Keukentang
  • Keukenthermometer (aanbevolen)
Ingrediënten
  • 2-4 kipfilets (ca. 500 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1-1,5 tl rode pepervlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1-1,5 teentje knoflook
  • Zout & zwarte peper
Bereidingsmethode
Stap 1: Voorbereiding
  1. Dep de kipfilets droog met keukenpapier
  2. Meng in een kom: olijfolie, limoensap, knoflook, kruiden
  3. Marineer de kip minimaal 30 minuten (liever 1-2 uur)

Rustieke keuken met zonlicht, houten snijplank met verse kipfilets, glazen kom met olijfolie, limoen en pepervlokken, verspreide knoflookteentjes en verse kruiden.

Stap 2: Grillen
  1. Verhit de grillpan tot 200°C
  2. Grill de kip 6-8 minuten per kant
  3. Let op: Kerntemperatuur moet 70-72°C zijn

Een close-up van sappige kipfilets op een gietijzeren grillpan, met grillstrepen en stoomwolken. Een roestvrij stalen vleesthermometer is in één filet gestoken, omringd door rook en amberkleurig licht.

Stap 3: Serveren
  1. Laat 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie
  2. Snijd in plakken
  3. Serveer met groene salsa of limoenpartjes
Pro Tips
  • Marineren is key! Hoe langer, hoe smaakvoller
  • Gebruik een vleesthermometer voor perfecte gaarheid
  • Laat de kip altijd even rusten na het grillen
Variaties
  • Aziatisch: Vervang limoen door sojasaus en voeg gember toe
  • Mexicaans: Gebruik komijn en serveer met salsa
  • Mediterraan: Voeg Ras el Hanout toe
Bewaartips
  • Maximaal 2 dagen in de koelkast
  • Opwarmen: 8-10 minuten in de oven op 160-180°C
Veelgemaakte Fouten
  • Te lang bakken = droge kip
  • Geen rusttijd = minder sappig
  • Te weinig marinade = smaakloze kip

Bon appétit!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven