Pindakaas Swirl Brownies: De Ultieme Smeltende Verwennerij

Pindakaas Swirl Brownies: De Ultieme Smeltende Verwennerij

Essentiële Informatie

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Totale tijd: 45-60 minuten

Porties: 9-16 brownies

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Vegetarisch

Keukengerei
  • 20×20 cm brownievorm
  • Mengkommen
  • Garde of mixer
  • Bakpapier
  • Mes of satéprikker voor swirls
Ingrediënten

Droge ingrediënten:

  • 100g tarwebloem
  • 50g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zeezout

Natte ingrediënten:

  • 150g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 150g bruine suiker
  • 1 tl vanille-extract

Swirl topping:

  • 120g pindakaas
  • 2 el poedersuiker
Methode
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt boter en laat afkoelen
  3. Meng droge ingrediënten in een kom
  4. Klop eieren met suiker en vanille tot luchtig mengsel
  5. Voeg gesmolten boter toe aan ei-mengsel
  6. Spatel droge ingrediënten erdoor zonder te veel te mengen
  7. Stort beslag in ingevette vorm
  8. Verwarm pindakaas licht en meng met poedersuiker
  9. Verdeel lepels pindakaas over brownie-beslag
  10. Creëer swirl-patroon met mes of satéprikker
  11. Bak 30-35 minuten tot randen stevig zijn
  12. Laat minimaal 30 minuten afkoelen

Close-up van handen die rijke chocoladetaartmix vouwen in een rustieke aardewerken kom, met natuurlijk licht dat door een keukenraam stroomt en de donkerbruine cacaomassa verlicht, omringd door artistiek verspreide ingrediënten zoals eieren, bloem en meetgerei op een marmeren aanrecht.

Pro Tips
  • Niet overbakken voor smeuïge textuur
  • Gebruik kamertemperatuur ingrediënten
  • Check na 25 minuten of brownies gaar zijn
Bewaren
  • Kamertemperatuur: 2-3 dagen
  • Koelkast: 1 week
  • Invriezen: 3 maanden
Variaties
  • Glutenvrij
  • Veganistisch
  • Zonder noten
  • Extra chocolade
Allergiewaarschuwing

Bevat: Gluten, Pinda’s, Melk, Eieren

Smakelijke brownies! 🍫🥜

Bovenaanzicht van ongekookt brownie-beslag in een met bakpapier beklede vierkante bakvorm, met gouden pinda-boterdollops die een prachtig swirlpatroon vormen tegen het donkere chocoladebeslag. Een zilveren mes in het beslag vangt het omgevingslicht en creëert dramatische schaduwen over het gemarmerde oppervlak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven