Roerei uit de Oven: Hét Ultieme Ontbijtgerecht voor Luie Zondagochtenden
Essentiële Informatie:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 16-20 minuten
Totale tijd: 20-25 minuten
Porties: 4-6 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk
Benodigdheden:
- Ovenschaal
- Garde of handmixer
- Bakborstel
- Houten lepel
Ingrediënten:
- 10 middelgrote eieren
- 300 ml slagroom
- 50 g gesmolten boter
- Zout en peper naar smaak
- Verse bieslook (optioneel)
Bereidingsmethode:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet de ovenschaal royaal in met boter of olie.
- Klop de eieren los met room, zout en peper tot een glad mengsel.
- Voeg indien gewenst fijngesneden bieslook toe.
- Giet het eimengsel in de ingevette ovenschaal.
- Bak 10 minuten in het midden van de oven.
- Roer het ei voorzichtig door met een houten lepel.
- Bak nog eens 6-8 minuten tot het ei net gestold is.
Pro Tips:
- Roer regelmatig voor een romige structuur
- Niet te lang bakken om uitdrogen te voorkomen
- Serveer direct voor de beste smaak
Variaties:
- Mediterraans: voeg spinazie en feta toe
- Italiaans: tomaat en mozzarella
- Klassiek: gerookte zalm en bieslook
Bewaren:
- Maximaal 2 dagen in de koelkast
- Opwarmen op lage temperatuur
- Afdekken met folie voorkomt uitdrogen
Voedingswaarde (per portie):
Eiwitten: 12g
Vetten: 22g
Koolhydraten: 2g
Veel Gestelde Vragen:
Q: Kan ik het recept lactosevrij maken?
A: Vervang room door amandelmelk of kokosroom.
Q: Hoe voorkom ik klonterig ei?
A: Roer regelmatig en gebruik een lage oventemperatuur.
Extra Tip: Perfect voor brunch, makkelijk te schalen voor grotere groepen!